Години наред компанията LG предлага в портфолиото си различни иновации при Smart телевизорите си. Всички тях сме ви показвали в статии и видео ревюта в Digital.bg. Поредната новина от Южно корейският технологичен гигант е свързана с техните актуални NanoCell телевизори, които както вече сме ви информирали, имат редица преимущества пред конкурентите си. 

Както подсказва и наименованието на технологията, тя използва филтър от частици със супер миниатюрен размер от един нанометър, за да възпроизведат максимално реална цветова точност. Това е най-общо казано. Ако трябва да го направим малко по-детайлно за по-технически грамотната ни аудитория - NanoCell телевизорите използват филтър с  въпросните много тънки частици, като по този начин успяват да натрупват нежеланите дължини на вълната на светлината, които пък от своя страна повишават чистотата на червените и зелените цветове. 

 

 

Последните както знаем са много трудни за постигане или по-точно за постигане на реалното им пресъздаване. А колкото е важно истински наситеното черно в картината на даден телевизор, толкова важни са и червеното и зеленото, които стоят в основата на почти всички останали цветове и нюанси.

Реално NanoCell филтъра е много близък като функционалност до тази на поляризационните филтри на хубавите слънчеви очила. Както знаем, те ни позволяват да виждаме цветовете по реалният им начин, без значение под каква светлина гледаме. Още една от отличителните черти на NanoCell технологията е, че тя позволява на телевизорите на LG да имат доста широки ъгли на странично виждане. Тоест, дори да гледаме телевизора от страни под ъгъл, цветовете на дисплея му няма да имат промяна. А когато към това се добави оптимизиращият работата AI изкуствен интелект - определено можем да кажем, че LG се справят доста успешно. 

Интересно е да се отбележи, че тази технология не е супер скъпа и NanoCell телевизорите на LG започват от цена около 1000 лева. В същото време NanoCell има и доста сериозни 8K телевизори, които има различни спомагателни и силно ценени от потребителите екстри, които се вписват чудесно в екосистемата на съвременният "Smart Home". 

 

 

Като например, че са съвместими с Google Assistant, Alexa, Apple HomeKit и Apple AirPlay 2. Smart TV webOS, която ви позволява да получавате достъп до поточни приложения директно от вашия телевизор. В комплект с телевизорите има Magic Remote дистанционно, което ви позволява да използвате гласови контроли и жестове за навигиране. 

За по-любопитните от вас ще кажем, че топ моделите използващи NanoCell технология са с близо пет цифрени цени. Което е достатъчно красноречива заявка, дори от по-евтините модели можем да очакваме високо качество.

 

Още от Digital.bg: Изтче информация за смартфоните iPhone 12 5.4", iPhone 12 6.1", iPhone 12 Pro 6.1" и iPhone 12 Pro Max 6.7"