Смартфоните от висок клас на LG през последни години споделят много общи дизайнерски линии. Това важи с пълна сила за устройства като LG G7, LG V40, LG G8, LG V50, LG G8X и LG V60. Корейският производител планира да въведе промени в стратегията си, които да им позволяват да са по-конкурентни с другите брандове.

За целта вече се работи над изцяло нова серия, която да наследи моделите от LG Gx бранда, като вече ви информирахме, че LG ще представят нова серия 5G смартфони на 15 май. Това ще се случи на виртуално събитие, на което ще видим поне един премиум смартфон на компанията.

В официална публикация в уеб сайта на LG се появиха снимки, разкриващи новия дизайнерски език, който тепърва ще виждаме в мобилните им устройства. Актуализираната визия е вдъхновена от природата и ще предложи нещо по-различно от сегашните трендове в световния пазар на смартфони.

Така например в задната част ни очаква "Raindrop" камера модул, който включва по-малки като размер обективи и LED светкавица под основния сензор, имитиращи падаща капка вода. LG твърдят, че това е не само по-различно, но и по-добро решение от естетическа гледна точка.

 

 

По този начин LG ще опитат да се разграничат от големите камери на конкурентните устройства, които придават ненужна дебелина на задния корпус. Всички останали краища на рамката включват симетрични извивки, които подсилва дизайнерски ефект, който компанията иска да постигне.

Новият език вероятно ще намери място в предстоящото устройство, което ще видим на 15 май, съобщава ТheVerge. Oчаква се LG да представят изцяло нова серия смартфони, която ще сложи край на LG G9 ThinQ и ще има ключово значение за позициите им в мобилната индустрия през 2020г.

Със сигурност тазгодишният флагман на компанията ще поддържа 5G технологията. Най-вероятно това ще е възможно благодарение на Qualcomm Snapdragon 865 процесора. Все още не разполагаме с други детайли за техническите спецификации, които ще ни предложи този смартфон.

Има няколко седмици до официалната премиера, когато вероятно ще придобием по-добра представа за новия дизайнерски език за смартфони на LG и конкретните им планове за 15 май. Премиерата ще изостри допълнително конкуренцията сред флагманите с Android. 

 

Още от Digital: LG очакват да генерират приходи от мобилнaта си дивизия до края на 2021г.