Новият флагман на LG в пазара на смартфони е интересно устройство, което стана обект на множество спекулации през последните месеци и сега най накрая разбираме кога ще станем свидетели на премиерата му. Oт компанията вече загатнаха, че LG G5 вероятно ще бъде показан на изложението MWC 2016, което започва на 21 февруари, като сега започнаха да разпространяват покана, която потвърждава, че това ще се случи ден по-рано. Припомняме ви, че на същата дата Samsung ще представят официално и дългоочаквания Galaxy S7, което ще направи конкуренцията между двата смартфона изключително интересна още от самото начало, PhoneArena.

 

От своя страна това бележи интересна промяна в стратегията на компанията, която досега се опитваше да избягва директния сблъсък с другия местен технологичен гигант от Южна Корея, за да генерира повече продажби. Този път ситуацията е различна, тъй като LG G5 ще предложи доста впечатляващи характеристики, които със сигурност ще го превърнат в един от най-добрите смартфони, които ще видим на пазара през годината. Новият флагман на компанията ще е оборудван с 5.5 или 5.6-инчов дисплей с резолюция от 2560х1440 пиксела и ще се захранва от мощния Snapdragon 820 процесор на Qualcomm, с който ще работи и една от версиите на Galaxy S7. 

 

Другите характеристики ще включват сензор за пръстов отпечатъци, елегантен метален корпус, 3GB или 4GB RAM, като този път бутоните за звука няма да бъдат гърба, а встрани от дисплея. LG смятат да използват интересно съчетание от два камера сензора в задната част, които се очаква да бъдат с 16 и 8-мегапикселова резолюция, които са допълнени и от нова система за лазерен автофокус. Новият смартфон ще работи с Android 6.0 Marshmallow и е само въпрос на време да разберем каква ще бъде официалната му цена за европейския пазар.

 

Вижте какво ще представлява мистериозният слот на смартфона LG G5