В това видео ревю ще ви покажем една много яка джаджа, която със сигурност може да направи живота ви още по-весел, приятен и интересен. Да,  музиката има тези свойства, но истинското удоволствие от слушането ѝ е когато я слушаме от източник с качествен звук. Уважаеми дами и господа, Digital.bg представя LG PK5 XBOOM Go.

Още в самото начало ще направим акцент, че PK5 е междинният модел от безжичното X-BOOM GO поколение на LG. Той се позиционира между PK3 и PK7. PK5 е с компактни размери, ефектен и запомнящ се дизайн. Формата на колонката е удобна, че да я поставите навсякъде. Има удобна за носене извън дома X-Grip дръжка, която реално може да се свали след развиване на тези 4 винта. Не, че ще ви се наложи, но все пак. Освен звук, колонката генерира и светлина. В говорителите е вградено LED осветлението, които се променя в зависимост от това каква музика слушате и следва ритъма ѝ.

LG PK5 XBOOM Go е с IPX5 сертификат за защита. Абревиатура зад която стои защита от прах с ограничено проникване и защита срещу водна струя с ниско налягане за поне 3 минути. Ако разгледаме корпуса на колоната ще забележим, че капакът ѝ има двойно гумирано уплътнение, което не позволява до портовете да проникне прах или течност. Защита има и върху всички основни контролни бутони горе. Те стоят под капсулована гумена мембрана.

 

 

Когато отворим споменатият капак виждаме DC-in, 3.5мм аудио жак, Reset и още един бутон.Както подсказва и нарисуваното плюсче над него, той служи за свързване на няколко LG колони колонки в обща саунд система. Multi Bluetooth технология пък ви позволява да свържете едновременно два смартфона с две различни плейлисти към колонката, така че музиката която се възпроизвежда никога да не спира.

 

 

Разглеждайки другата група споменати вече бутони горе, ще акцентираме на този върху който е нарисуван микрофон. Натискайки го ще активирате Google Assistant чрез който можете да задавате дистанционно гласови команди без да докосвате смартфона си.

В предната лява част на колонката откриваме логото на  Meridian. LG PK5 XBOOM Go има на разположение технологията на Meridian, която доказано гарантира още по-висококачествен звук в сравнение с по-голямата част от преносимите Bluetooth колонки които имаме в момента на пазара. Meridian има по-богато, по-интензивно изживяване с прецизната настройка в режима „Enhanced Bass“ (Разширен бас) който добавя на звука плътност и дълбочина. В ляво и в дясно има „Dual Action Bass“ функция (Бас с двойно действие).

 

 

Ако отворим колонката ше видите, че тук вътре стои говорителя, а тази пасивна мембрана добавя допълнителна плътност благодарение на налягането което се получава в пространството вътре. Но да не ви разказваме как звучи звука, по-добре е сами да го чуете във видео ревюто над тази статия. До колонката сме оставили смартфон с децибелометър, който ще ви показва силата на звука в реално време. Високоговорителите са с изходяща мощност 20W.

 

 

Освен отчетливото думкане на баса, в същото време в PK5 е налична и втора технология на Meridian.Тя  се грижи пък високите да са чисти и ясни, а не само да доминират ниските. Това е „Clear Vocal“ (Чист вокал). В зависимост от това какъв тип музика слушате (басова или вокална), можете да активирате споменатите режими посредством самостоятелни бутони.

Благодарение на aptX HD технологията на Qualcomm, PK5 XBOOM Go има стрийминг на съдържание от смартфон, без каквито и да е загуби в качеството. Получавате 24-битова музика през Bluetooth, която е по-качествена в сравнение с тази, ако към X-Boom Go сте свързали жично CD плейър.

В ревюто си свързахме LG PK5 XBOOM Go към смартфон, но реално колонката може да бъде свързана към каквото и да е устройство, което поддържа тази безжична технология за пренос на данни. Ето как се свърза с лаптоп. Жичното свързване с музикален източник може да става само през 3.5мм аудио жак. USB Type-C порта служи за зареждане на колонката.

Батерия която захранва всичко това е със заряд от цели 2600mAh. Те са ви достатъчни за около 18 часа непрестанно слушане на музика. Зареждането на батерията от 0 до 100% става за 4 часа.