Корейският производител проявява голям интерес към възможността да представи нова генерация устройства, които имат навиващи се дисплеи. Инженерите на LG вече експериментират с технологията. Любопитен факт е, че панелите от този тип могат да намерят приложение не само в телевизорите, но в цялото портфолио от умни джаджи на компанията. Доказателство за това твърдение е последният патент на LG, предаде PocketNow.

 

Оказва се, че компанията е регистрирала на свое име няколко търговски марки пред Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз (EUIPO). Сред тях личат имената на “The Roll”, “Bi-Roll”, “Double Roll”, “Dual Roll”, ‘E Roll”, “Signature R”, “R Screen”, “R Canvas”, “Roll Canvas” и “Rotolo". Близки до компанията източници твърдят, че навиващия се дисплей, всъщност ще се казва "The Roll". Затова буквата "R" или думата "Roll" присъства във всички имена.

 

 

Първоначално технологията ще се използва от телевизорите на LG, но компанията не крие амбициозните си планове да я оптимизира и за смартфоните. Едва ли ще станем свидетели на подобно устройство преди края на настоящата година. Независимо колко време отнеме на LG, за да представят подобна джаджа едва ли ще тряба да чакаме дълго преди да започнем да работим с мобилни устройства, чиито дисплеи могат да се сгъват като лист хартия, което е доста впечатляващо.

 

Още от Digital: LG купиха 540 патента на компанията DuPont, за да направят OLED телевизорите по-добри