Вече ви информирахме, че LG представиха първият Android Wear смарт часовник с поддръжка за 4G, който се казва Watch Urbane 2 LTE и разполага с водоустойчиво покритие и корпус от неръждаема стомана. Ако се интересувате от възможността да разполагате с подобен елегантен модел, който поддържа високоскоростните 4G мрежи е добре да знаете, че LG сега обявиха, че отменят глобалната му премиера. Oт компанията изтъкнаха като основна причина за тази промяна в стратегията си "хардуерен" проблем, който неочаквано е възникнал при производството на Watch Urban 2 LTE, предаде VentureBeat. 

 

На този етап все още не разполагаме с данни за това колко време ще отнеме на компанията, за да се справи с този недостатък и да намери начин как да стартира продажбите му. Според данните в интернет, обаче проблема е толкова сериозен, че Watch Urban 2 LTE може дори въобще да не се появи на пазара за в бъдеще. При всички положения това е доста неприятна новина особено за потребителите, които биха искали да се възползват от предимствата на първия смарт часовник с поддръжка за LTE и платформата Android Wear. 

 

LG потвърдиха ситуацията, но не пожелаха да разкрият от какво естество е проблема, което може да се окаже допълнителна индикация, че Watch Urban 2 LTE може би няма да бъде продаван скоро на пазара. Не ни остава нищо друго освен да се въоръжим с търпение, за да проследим дали компанията ще намери начин да се справи с този недостатък. Все пак можете да сте сигурни, че дори да не го направи скоро ще видим премиерата на други часовници с Android Wear на останалите производители с поддръжка за 4G мрежи.

 

Вижте смарт часовниците с Android Wear ще получат ъпдейт към Android 6.0 OS в началото на 2016г.