LG публикуваха официално финансовите резултати за изминалото тримесечие. Корейският гигант е регистрирал рекордни приходи през 2018г., които достигат до $54.4 млрд. Оперативната печалба за периода е $2.4 мрлд.. което представлява 10% увеличение, в сравнение с резултатите преди година. Данните показват, че LG са регистрирали $13.99 млрд. приходи за последните три месеца на годината, което е 7% ръст, спрямо предходното тримесечие на годината, съобщава lgnewsroom. 

 

Въпреки това компанията продължава да изпитва сериозни проблеми в глобалния пазар на смартфони. Според официалната информация мобилният бизнес на LG е генерирал приходи в размер на $7.08 млрд. през календарната 2018г. От своя страна цифрата представлява финансова загуба в този сегмент от порядъка на над $700 млн. Все пак компанията изрази увереност, че с правилен контрол над разходите и оптимизиране на стратегията се забелязват признаци на стабилизиране.

 

 

Компанията ще се фокусира върху премиерата на устройства с гъвкави дисплеи и поддръжка за 5G мрежи. Тези технологии ще се радват на голяма популярност сред потребителите и LG искат да се възползват максимално от очаквания интерес към тях. Можем само да гадаем колко време ще е нужно на китайският производител да спре да трупа загуби и да започне да генерира приходи от своята мобилна дивизия. Другите бизнес подразделения на LG отчитат добри резултати през изминалата година.

 

Oще от Digital: 5 любопитни факта за LG, които може би не знаете