LG официално публикуваха финансовите резултати за последното тримесечие, което приключи на 30 септември. Инвеститорите определено трябва да са доста доволни от представянето на компанията през този период. Причината е, че LG регистрираха приходи от $13.64 млрд., което е с около 200 млн. повече, спрямо предходната година. Още по-интересното е, че това е най-високата стойност през цялата история на компанията. Печалбата за тримесечието е $660 млн, което е ръст от $205 млн, предаде AndroidHeadlines.

 

Детайлна информация за финансовите параметри на всяка дивизия на корейския производител за периода ще бъде предоставена на акционерите и анализаторите до края на месеца. Тук е момента да уточним, че бизнеса със смартфони на LG продължава да не е толкова печеливш, както другите подразделения на компанията. Ситуацията ще се запази и през следващото тримесечие. Новата стратегия на LG в мобилната индустрия ще започне да дава резултати през следващата година. 

 

Въпреки това резултатите са доста позитивни и показват нагледно колко успешни са другите бизнес звена на LG. Водещ приоритет за компанията ще е да изпревари своите конкуренти в премиерата на един от първите смартфони с поддръжка за 5G мрежи. Не бива да забравяме и факта, че корейския бранд вече инвестира сериозни средства в разработването на джаджи с гъвкави дисплеи. Премиерата на първото им подобно устройство едва ли ще стане факт преди 2020г.

 

Oще от Digital: Бизнесът със смартфони на LG продължава да отчита загуби и през третото тримесечие на 2018г.