Благодарение на първата част на това видео ревю, в която разгледахме дизайна на LG OLED55C11LB, вече можете да го разпознаете лесно до мен - най-малкото заради почти пълна липса на рамка около екрана му. Но това е най-малкото, което можем да ви покажем в модела, защото при него LG са обърнали сериозни внимание както на визията, така и на техническите нововъведения. Именно на тях ще обърнем внимание тук.

 

 

В основата на телевизора стои AI α9 процесор от 4-то поколение 4K. С него всичко върви идеално бързо и безпроблемно, включително и картината, която определено заслужава вниманието ви. Да си поговорим малко за някои от основните технологии с които разполага и с който респективно успява да ни впечатли LG OLED55C1.

На първо място този телевизор има на разположение фирмената "SELF-LIT" технология на пикселите, които най-общо казано са самосветещите се. Това не само допринася за идеалното качество на картината, която виждате на екраните си, но и влияе благоприятно на очите ви, които се изморяват много по-малко, дори когато гледате няколко часа подред филми или любимите си сериали онлайн. За разлика от стандартните LED телевизори, където пикселите имат единствено задна подсветка,при този OLED телевизор самите милиони на брой пиксели разполагат с осветяване.

 

 

Ще ви дадем един нагледен пример. Да речем, че гледате видео с луна и нощно небе - тук ще виждате пълна детайлност на небето, върху което ще се виждат не само най-ярките, но и всички останали по-малки звезди, при LED образът ще е доста по-размит.

Друго преимущество, което ви предоставя тази технология на LG е. че черното е много по-наситено и няма да сивее, дори когато гледате видео през деня в добре осветена от слънцето стая. При стандартните LED телевизори, при такъв сценарий би се появил проблем със слаба видимост и сивкаво черно. Тук както виждате подобен проблем не се наблюдава. Само за информация - заснетите кадри са по обед в стая с вдигнати щори.

 

 

Тествайки телевизора, оставаме изключително приятно изненадани и от цветопредаването му. Да кажем, че не сте били в тропическата джунгла и не знаете какви точно са цветовете там, но сте били на футболен мач, знаете какъв цвят е тревата и какви са цветовете на екипите на футболистите на тези отбори.

Е сега със сигурност сте на мнение като нас - LG OLED55C11 ги пресъздава досущ, както изглеждат на живо. Това наше впечатление се потвърждава и от данните, които споделя глобалната агенция за тестване Intertek. Според тях дисплеите на LG OLED са със 100% вярно предаване на цветовете.

 

 

Когато гледате филми, бихме ви препоръчали да активирате режима FILMMAKER MODE. При него телевизорът автоматично изключва плавността на движението на обектите с кадър, постигайки неподражаема рязкост, която обикновено се цели при такива визуално продукти.

В същото време обаче се запазват оригиналните съотношения на екрана, цветовете и кадровите скорости. Не случайно този режим носи именно това име - той ви помага да видите как режисьорите искат да изглеждат филмите им.

 

 

Дори съдържанието на сигнала, който да речем е кабелна телевизия или някакво видео онлайн, да не е с достатъчно качествени цветове, това не би представлявало особен проблем за OLED телевизора на LG, защото той има фирмената HDR 10 Pro като помощник.Тя регулира яркостта, за да подсили цветовете и така разкрива всеки дребен детайл, който иначе съдържанието не притежава,

В параметрите на LG 55C11 откриваме също така наличието на Dolby Vision IQ и Dolby Atmos. Технологии, които ви дават още няколко преимущества във аудио и визуалните ви изживявания с този телевизор. Например в сравнение със стандартният SDR който имат останалите, да ги наречем базови телевизори, Dolby Vision IQ прави интелигентна настройките на картината, не само на база съдържанието и жанра на видео съдържанието което се предава, но и включвайки също така околната обстановка, която включва разположение, светлина и други. докато Dolby Atmos пък се грижи звукът буквално да ви обгърне със своята многоизмерна съраунд функционалност. Тук ви предлагаме да чуете един саунд тест, който направихме за вас - звукът е впечатляващ нали.

 

 

LG 55C11 също така може да се похвали и с много добра честота на опресняване - цели 120Hz. Това автоматично го прави подходящ не само за гледане на филми с динамични сцени, но и за игра на игри, когато към телевизора свържете компютъра или конзолата си. Като в това отношение LG работят в тясно сътрудничество с Xbox Series X. Споменавайки игрите, не можем да не кажем, че телевизорът е с NVIDIA G-SYNC и AMD FreeSync Premium сертификация

Телевизорът е способен да осигури едва 1мс време за реакция, като поддържа VRR, ALLM и eARC, които съответстват на най-новите спецификации HDMI 2.1 за свързване към външни устройства.

 

 

Като един истински смарт телевизор, LG OLED55C11 предоставя и възможност да имате бърз достъп до различни предварително инсталирани или допълнително свалени приложения. Сред тях са и видео галериите на Apple TV и Netflix.