Голяма част от потребителите си казват “Какво пък толкова може да се каже в ревюто на един телевизор?!” Всъщност ще са напълно прави, ако си купувате малък кухненски телевизор без смарт функции, със стандартни параметри, дизайн и ниска цена.

Когато обаче до вас стои този LG OLED55C11, то повярвайте ни, едно видео ревю би било крайно недостатъчно да покаже всичко, което предлага това супер модерно устройство с уникален дизайн, топ технически характеристики и безброй иновации. Предлагаме да не губим повече ценно време, а да започнем с обзора си.

 

 

Първото нещо, което ни прави впечатление в този телевизор е дизайнът му - той определено ще пасне на всеки модерен интериор. На първо място - рамка около дисплея почти напълно липсва. Това е нещо много рядко срещано при 55" телевизор като този, се и не само.

Тук е момента да кажем, че LG OLED55C11 е наличен в още 4 размерови разновидности - 48", 65" и направо огромните 77" и 83" гиганти които са страхотно решение за хол или трапезария в голяма къща, фоайе на хотел или офис, както и за фирмени презентации. Налична е и още една цветова разновидност, която се отличава в една цифра в наименованието на модела - LG OLED55C11.

 

 

Практиката ни показва, че 55” който тестваме и ви показваме тук е най-универсалният размер от всички. Това е телевизор, който спокойно може да бъде поставен дори в около 15 квадрата спалня. Тук е момента да кажем, че този смарт телевизор има възможност и за стенен монтаж, защото е VESA 300х200мм съвместим.

Ние лично сме на мнение, че тази красива стойка е грехота да не се покаже, като телевизора се монтира върху нея, но факт е, че понякога интериорният дизайн просто налага стенният монтаж. По тази причина и LG ви дават избор между двете възможности. Поставяйки телевизора в стая, където ще се вижда в профил, той със сигурност ще привлича вниманието на гостите ви, а и вие самите когато го виждате, всеки път ще се усмихвате със задоволство, че притежавате машина с толкова нестандартен и ефектен дизайн.

 

 

Поне нашата реакция беше такава всеки път когато поглеждахме към горната част на профила на телевизора. Съпоставяхме тази дебелина с всичко, което имахме под ръка - кутия цигари, смартфон, монета и дори кредитна карта. Някак е доста странно телевизорът ви да е дебел колкото 3 кредитни карти.

Това определено ни харесва. Още повече, че LG OLED55C11LB не е безбожно скъп. Дори на фона на това, което предлага като дизайн и параметри, той може да бъде определен като доста достъпен. Към момента в България цената му е под 3000 лева.

 

 

Вграденото в телевизора озвучение се състои от 2 високоговорителя с обща мощност от 40W. Звукът е наистина силен и чисти в това ще се убедите и сами от този наш тест с децибелометър на 2 метра от телевизора. Ако тази сила случайно не ви е достатъчна - никакъв проблем, чрез Bluetooth съраунд системата на телевизора можете безжично ида се свържете към външни колони.

 

 

За контрол над телевизора можете да използвате както смартфона си, така и LG ThinQ AI дистанционното, което освен красиво е и доста функционално.

При представянето на тази своя серия телевизори, LG използваха един много удачен слоган, който и ние ще цитираме тук “LED телевизорите винаги ще бъдат в сянката на OLED”. Какви са толкова сериозните преимущества на тази технология в LG OLED55C11, ще разберете във втората част на видео ревюто което му посветихме. Тя по традиция ще бъде по-технически насочена и в нея ще споделим всичко интересно, свързано с матрицата, хардуера и софтуера на телевизора.