LG са водещ производител на телевизори и имат силни позиции сред интернет свързаните джаджи в интелигентните домове. Съвсем различна е ситуацията в глобалния пазар на смартфони, където компанията не е генерирала приходи от години. Продажбите на LG в мобилната дивизия отчетоха спад от 40% през 2018г. Стратегията им през миналата година стабилизира позициите, но LG продължава да регистрира негативни финансови резултати.

 

Главният изпълнителен директор на LG Electronics, Куон Бонг-сеок изрази увереност, че положителните трендове ще продължат в следващите тримесечия. Агресивният бизнес модел и премиерата на атрактивни нови предложения ще позволи на компанията да започне отново да генерира приходи от продажбата на смартфони през 2021г. Това е прогноза на шефа на LG Electronics в негово изявление пред KoreaTimes, който отказа да предостави допълнителни детайли.

 

 

Един от водещите акценти през настоящата година ще бъде редуцирането на разходите, което допълнително да стабилизира LG Electronics. Именно заради това вече изтеглиха продукцията си на мобилни устройства от Сеул във Виетнам. През последните месеци станахме свидетели на няколко ключови промени на високо равнище, включително и назначаването на Морис Гриийн за шеф на мобилната дивизия на LG. Времето ще покаже дали тези процеси ще помогнат на компанията.

 

Още от Digital: LG разработват калъф за смартфони с гъвкав дисплей