Новото поколение на смартфоните Nexus са обект на множество спекулации в последните седмици с наближаването на тяхната премиера, която ни очаква на 29 септември. Устройствата се очаква да носят имената Nexus 5X и 6P, като те ще са произведени респективно от LG и Huawei, като сега разбираме че първия модел от тях ще може да се купи от потребителите в три различни цвята. LG смятат да продават не само класическите бяла и черна версия, но и по-екзотична конфигурация достъпна в "зелен" Mint Green нюанс, предаде PhoneArena.

 

Броени дни преди премиерата на дългоочаквания смартфон вече разполагаме и с част от техническите спецификации на Nexus 5X, който ще има 5.2-инчов дисплей, който поддържа Full HD резолюция. Смартфонът се захранва от Snapdragon 808 процесор на Qualcomm, който ще е допълнен от 2GB RAM и вграден капацитет за съхранение на данни от 32GB или 64GB. Nexus 5X ще работи с новата Android 6.0 Marshmallow, вероятно ще има метален корпус, като батерията му ще е с мощност от 2700mAh, разкриват още данните. 

 

В задната част е разположена 13-мегапикселова камера с иновативна лазерна система на автофокус, както и 5МР сензор за селфита и видео разговори отпред. Nexus 5X се очаква да разполага и с USB Type-C конектор и сензор за пръстови отпечатъци, като предстои да разберем на каква цена ще стартират продажбите му на европейския континент. Голямото събитие на Google е само след няколко дни, което означава, че много скоро ще разберем кога ще можем да купим новия Nexus 5X.

 

Вижте Nexus 5 (2015) ще е най-мощният смартфон в света