Наравно със смартфоните, които са неизменна част от ежедневието ни, има още едно технологични устройство, което почти всеки от нас има и без което трудно би могъл да живее пълноценно. Да, става дума за телевизорите, които вече използваме и вместо компютри, а усещането при гледане на филми на по-хубавите и големи от тях надминава това което изпитваме в киносалоните. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви покаже един от най-интересните телевизори, които днес се предлагат на пазара. Представеният неотдавна LG 49SM9000PLA.

 

 

Дизайнът на телевизора е много ефектен и изчистен. Нано рамката около екрана е елегантна и в комбинация с овалната стойката се вписват идеално във визията на всеки модерен дом. Телевизорът е доста тънък и в най-дебелата си част, тялото му маркира едва няколко см. Ако го окачите на стената, можете да активирате режима Gallery в който се редуват различни красиви пейзажи и така  LG 49SM90 може да стои като фото рамка, в моментите в които не го използвате активно.

 

 

Както подсказва и наименованието на модела, диагоналът на екрана му е цели 49", но можете и да увеличите размера до цели 77“, защото серията е доста разнообразна. Но дори да се спрете на 49“, това е напълно достатъчно за голям а спалня или средно голям гол. Резолюцията не екрана е 2840х2160 пиксела и гарантира изключително добра детайлност. Подсветката която са използвали LG е Direct LED, а матрицата е IPS.

 

 

Телевизорът има заводската технология за автоматично калиброване CalMAN. Тя се грижи във всеки един момент цвете които пресъздава телевизора да са максимално реалистични. Основен акцент при този телевизор е NanoCell технологията, която подобрява честотата на цветопредаването в диапазона на RGB. Тайната на успеха е, че използва специални нано частици, които най-общо казано поглъщат светлинните отклонения и в резултат имаме максимално точен цвят без размиване. Когато черният цвят е по-наситен, той оказва положително влияние и на останалите. Погледнете например тази тъмна сцена. При дисплеи с по-нисък клас, тези области биха били сивкави, доколкото LG 49SM9000 черното е наистина черно.

 

 

Тук ще направим още едно сравнение - ако пред нас стоеше стандартна матрица, а не NanoCell, при гледане странично под ъгъл от 60 градуса, цветовете на изображенията биха били доста изменение, доколкото тук, разлика не се наблюдава. Това означава, че дори телевизорът да се гледа от няколко човека в различни места из стаята, образите ще бъдат без изменение.

 

 

За любителите на  игрите ще кажем че 4K HDR в комбинация с 5.1 каналното озвучение създават всички предпоставки за максимално удоволствие за очите и ушите. Функциите VRR и ALLM с поддръжка на HDMI 2.1 гарантират висока графика с минимален лаг дори при динамична игра. Скоростта на опресняване на картината на телевизора е 200Hz.

 

 

В основата на хардуера стои новият супер бърз процесор @7 Gen2 с изкуствен интелект, който има много и различни улесняващи живота ви функции. Например изкуственият интелект сам прави детекция на картината и се самообучава, за дълбочината на картината спрямо кадрите ѝ в момента. Така както и сами виждате крайният резултат е изключително детайлно изображение. Дълбочината на цвета е 10 бита. От друга страна AI може и сам да оптимизира звука, спрямо картината и разположението на телевизора в стаята. Стерео говорителите са 2, с по 10W мощност всеки + 2 субуфъра по, също по 10W всеки.

 

 

Споменавайки изходи и приложения, по периферията на LG 49SM9000PLA има цял арсенал от тях. Общо 3 USB порта версия 2.0, 4 HDMI 2.0, LAN, слот CI+1.4, оптичен аудио аут, входове за кабелна и спътникова телевизия. И тъй като това е Smart телевизор, ще кажем и няколко думи за операционната система под която работи той - WebOS 4.5. Например гласовото управление на LG 49SM9000 е много интуитивно и ни помага значително.