Още от Digital.bg: Защо Google спряха да ъпдейтват приложенията си за iPhone

 

След като през есента на 2020 година, LG представи първият си micro LED дисплей и по този начин загатна на потребителите, че подготвя нещо много сериозно по отношение на видео изживяванията, по време на CES 2021 стана ясно какво ще е то. Наравно със супер тънките си и сгъваемите си телевизори, южнокорейците показаха в действие и своята панелна концепция за микросветлодиодни дисплеи LG MAGNIT.

 

 

Най-голямото преимущество на LG MAGNIT е неговата мултифункционалност и широк спектър на приложения. Всеки един от самостоятелните елементи от които се състои системата, може да се обедини с друг подобен на себе си. Така от един малък дисплей, можете да направите голям такъв или дори цяла видеостена.

Като сами можете да изберете с каква форма да бъде – хоризонтален или вертикален правоъгълник, а защо не и почти квадрат. Вариантите за конфигуриране са във формати 16:9, 9:16 и 21:9. Панелът на MAGNIT е устойчив на прах, вода, мърсотия и статичен електрически заряд.

LG MAGNIT има специални универсални стойки за сглобяване на отделните елементи и за прикрепянето им към стена. Конструкцията която показаха LG също е модулна, с намален обем и се твърди, че се монтира бързо и лесно. Така ще могат да се постигат както правилни форми за предаване на изображение, така и неправилни. Представете си видеостена в помещение в което има врата – никакъв проблем.

 

 

Това прави LG MAGNIT много подходяща за рекламни цели и за телевизионни сцени, в които се иска голяма интерактивна видеостена. На първият етап от концепцията ставаше дума за максимум 163" с 4K резолюция, но е напълно възможно размерът да порасне още значително, защото LG MAGNIT технологията го позволява.

В основата на хардуера на устройството стои процесор LG Alpha 7, който също има ресурс, без проблем да се справи със задачата.

 

 

И друг път, включително във видео ревютата си сме свързвали два и повече монитора успоредно, за да направим един по-голям. Между тях обаче винаги е оставала някаква, макар и в някои случаи незначителна рамка. Но такава е имало. При LG MAGNIT концепцията, такава няма и прилепени един към друг, модулите създават един цялостен образ.

Това е micro LED технология, която е базирана на добре познатата ни Chip on Board концепция, визуализация на която можете да видите във видеото което сме приложили над тази статия. Квадратните LED диоди са залепени на еднакво разстояние директно върху кръглата многослойна равнина. По този начин се постига невероятна детайлност, не само в стандартни сцени, но и в такива с преобладаващи тъмни цветове.

 

 

При стандартните дисплеи такива сцени изглеждат като едно общо, размито черно пространство, а тук не само се открояват отделни нюанси, но и ясно се разграничават образите, които се виждат в тях. Всички цветове са наситени, реалистични и с висока контрастност.

 

 

Друг специфичен елемент, на който LG акцентираха по време на презентацията си е изключително високата яркост - 1200 нита. Това позволява на дисплея външен монтаж и добра видимост, дори да е навън и да грее ярко слънце директно към него.

В такива ситуации на помощ идва и автоматичната настройка на цветовете и яркостта, спрямо заобикалящата екрана среда.