LG продължават да водят ожесточена конкуренция със Samsung в глобалния пазар на телевизори, като именно двете компании са най-големите източници на иновации в този сегмент. Една от ключовите дивизия на корейския производител LG Chem сега направи интересна инвестиция, която обещава да подобри качеството на OLED телевизорите. Компанията е платила сума в размер на $176 млн. за да придобие 540 уникални патента на базираната в САЩ компания DuPont, съобщава AndroidHeadlines. 

 

Преобладаващата част от технологиите са свързани с дизайна и начина, по който функционират OLED диодите в телевизорите. Иновациите на DuPont са свързани с разработката на т.нар. "Soluble" Organic Light-Emitting Diodes (OLED). Желанието на LG е да интегрира технологията в бъдещото си поколение телевизори и да я популяризира на масовия. Купуването на патентите ще позволи на компанията да създава по-добри OLED дисплеи, които също така могат да се произведат на доста по-изгодна цена. 

 

 

Другото голямо предимство на "Soluble" OLED диодите е, че могат да възпроизвеждат по-ярки и наситени цветове от сегашните техники за създаване на дисплеи. Инвестициите в тази технология не са случайни, тъй като OLED се използва и от други електронни устройства, включително и в смартфоните. Вероятно ще е необходимо време на LG преди да усъвършенстват концепцията и да я направят част от бъдещото си поколение телевизори, но се очаква да разберем повече за плановете им преди края на 2019г

 

Още от Digital: Какви ще са новостите в LG OLED телевизорите през 2019г.