Днес смартфоните са на ниво до което преди години не сме и предполагали, че може да достигне такъв тип устройство. Всяка екстра и нововъведение обаче имат и своята цена, така в наши дни флагман моделите струват около и дори над 2000лв. Сума която не всеки може да си позволи и по тази причина все още масово се продават и по-бюджетни предложения, като най-масови са тези в бюджетният ценовия клас. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже LG K11,чиято цена към днешна дата е около 250лв. смартфон който нагледно ни показва, че за не много пари, потребителят може да получи достатъчно качествено устройство.

 

Първото нетипично за смартфон с такава цена е, че LG са използвали основно метал в корпуса на телефона. От там следват няколко не само дизайнерски преимущества. Телефонът е много по-здрав, охлажда се по-добре, а това дори се отразява положително и на хардуерната му работа, но за тях след малко. Дизайнът на LG K11 е доста ефектен, в него основен акцент са заоблените форми.

 

Гърбът прелива към периферията и е направен от едно цяло парче. Извивка има и в горната част, защото дисплеят е 2.5D Curved. Така смартфонът е много удобен за държане в ръка – както изправен при разговори, така и хоризонтално при браузване, гледане на видео и игра на игри. Дебелината на профила в най-издадената част е само 8.7мм, а теглото 160гр. LG K11 се предлага в три цветови разновидности - черна, синя и златната която ви показваме ние в това видео ревю. Всички те са универсално подходящи както за дами, така и за мъже. Преди малко споменахме „здравина“ – по този повод ще отбележим нещо нестандартно което откриваме в характеристиките на смартфона. LG K11 има MIL-STD сертификат, който се издава след доста сериозни тестове от американската армия.

 

Разглеждайки периферията на телефона, забелязваме само два физически бутона – тези на курсора за звука. Този за активация е вграден във Fingerprint сензора, който е намерил място върху гърба, непосредствено под основната камера. Тестовете ни показват, че четецът на пръстови отпечатъци работи достатъчно бързо и надеждно. Fingerprint е мултифункционален и служи още като бърз бутон за спусък при селфита. Чрез двойно почукване пък правите скрийншот. Плъзгайки пръст пък можете да извеждате падащото меню или да слайдвате в интернет страниците докато браузвате. В дясната периферна част се намира хибридният слот за две Nano SIM карти и microSD  памет.

 

При K11, LG са заложили и на качественият звук, особено когато слушаме със слушалки. Не, че и когато сме на високоговорител, звукът не е достатъчно силен, защото говорителите са два и достигат над 85.7 dB(A).  Просто слушайки със слушалки, можете да се възползвате и да усетите най-добре DTS:X Surround Dound. Звукът е 7.1 канален с 3D аудио симулация.

 

Дисплеят на LG K11 е HD IPS с 5.3" диагонал и резолюция 1280x720 пиксела, съотношението на страните е 16:9. Не трябва да очаквате някакви чудеса и невероятна детайлност от него, защото това е съвсем базова матрица. Средната яркост е около 385 cd/m², което е малко по-добър резултат в сравнение с модела предшественик LG K10 и значително превъзхождащ някои свои преките конкуренти като Samsung Galaxy J6 (2018) и Huawei Y7 (2018). От конкурентните модели които се предлагат в България, единствено Motorola Moto G6 Play е с малко по-ярък дисплей. При LG K11 разпределението на яркостта е равномерно и не се забелязват по-светли и по-тъмни петна. Ъглите на странично виждане са сравнително високи, но при работа на открито по дисплея се появяват неприятни отблясъци.

 

До тук с дизайна и видимото за очите в бюджетният LG K11. Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg му посвети. Там ще подложим на обстойни тестове хардуер, софтуера и батерията на телефона. Също така ще ви запознаем от близо с камерите и ще ви покажем различни тестови снимки, които направихме с тях.