LG Display продължават да са втория най-голям производител на плоски дисплеи за телевизори. Въпреки това компанията не успява да намери правилния бизнес модел, с който да конкурира китайските брандове в сферата на LCD панелите. Тези процеси са намерили силно отражение във финансовото състояние на LG Display, които отчетоха оперативна загуба от $313 млн. през второто тримесечие. Именно заради това компанията ще се насочи към OLED дисплеите

 

Сегашната ситуация, обаче ще стане причина за уволняване на стотици служители, които сега работят в дивизията за LCD панели на LG Display. Последните данни на Reuters ни информират за спешна среща на борда на директорите, на която са взети много важни решения за бъдещето на корейския производител. Първата драстична мярка за стабилизиране на позициите им е напускането на сегашния главен изпълнителен директор на дружеството, Хан Санг-беом.

 

 

Конкретната причина за това решение на дружеството са незадоволителните финансови резултати. Новият шеф на LG Display се казва Джеонг Хо-йънг,  който досега изпълняваше ролята на президент в LG Chem дивизията. Предстои кандидатурата да бъде одобрена официално от акционерите, което ще се случи на допълнителна среща на високо равнище. Тези промени се очаква да позволят на LG Display да се конкурират по-успешно с китайските си конкуренти.

 

Още от Digital: LG ще доставят OLED дисплеи за смартфони от BOE Technology