LG Electronics провеждат преговори с Apple да започнат да продават устройства на компанията в своите физически магазини. Това решение се появява няколко месеца след като компанията все решение да спре да произвежда смаретфони. Дискусиите обхващат разнообразното портфолио на Apple, което включва iPhone, iPad и Apple Watch.

Съвместното партньорство може да има ползи и за двете страни. LG ще могат да достигнат до повече клиенти, докато Apple ще могат да разшират влиянието си на пазара в Южна Корея, който се доминира от Samsung. съобщава PocketNow. Aко преговорите достигнат до успешен край LG ще могат да предлагат iPhone, iPad и Apple Watch в повече от 400 магазини в своята родина.

 

 

Все още не е взето решение дали да се продават и лаптопите от MacBook серията във физическите локации на LG Electronics в Южна Корея. Една от идеите да се позволи на служители на Apple да предлагат продуктите на компанията, а от друга да се обучат хора от персонала на LG за тази цел. Разговорите ще продължат в следващите седмици.

 

Още от Digital: LG Display няма да произвежда LCD дисплеи за определени модели iPhone