LG обмислят всички възможни варианти свързани с бъдещето им в мобилната индустрия. Невероятната конкуренция сред производителите на Android не позволява на компанията да се развива достатъчно ефективно. Иновативни устройства като LG Wing и  LG Velvet също не успяха да променят значително ситуацията.

Мобилната дивизия на LG от години регистрира финансови загуби, като някои анализатори дори прогнозират излизане на компанията от пазара на смартфони. Съмненията им се подклаждат и от факта, че на CES 2021 трябваше да видим едно от най-интересните устройства досега, а именно LG Rollable.

Първият смартфон с навиващ дисплей, обаче не бе показан на изложението, което вероятно е индикация, че компанията не е готова навреме с работещ прототип. Много е вероятно LG Rollable да не се превърне в реален продукт, заради сериозните проблеми, които изпитва компанията в мобилната индустрия.

Вече ви съобщихме, че LG не планира да излиза от бизнеса със смартфони.

 

 

Последните данни на корейските медии разкриват, че LG Electronics вече са установили контакти с потенциален купувач на бизнеса им със смартфони. Това е виетнамската компания Vingroup, информира AndroidCommunity. Водени са разговори и с други компании, но това е най-атрактивната оферта, която задоволява изискванията на LG.

Vingroup Co. е огромен конгломерат във Виетнам, чиято пазарна капитализация достига до $16.5 млрд. В момента това дружество представлява 14% от целия капитал на всички публично търгувани компании в страната.

Портфолиото на Vingroup е разнообразно и включва дейности в различни бизнес сектори като хотелиерство, туризъм, недвижими имоти, строителство, автомобили и мобилни устройства. Все пак трябва да кажем, че компанията има слабо присъствие извън територията на своята родина.

Купуването на бизнеса със смартфони на LG може да промени ситуацията. Специален интерес за Vingroup представлява американския пазар. Корейският производител притежава 12.9% дял от пазара на смартфони в САЩ, което е добра основа за бъдеща експанзия в страната.

 

Oще от Digital: LG Rollable ще е най-скъпият навиващ се смартфон в индустрията