LG се очаква да представят следващото поколение на смартфоните G-Series на мобилния конгрес в Барселона, който ще се проведе в края на февруари. Новият флагман на компанията ще се казва LG G9 ThinQ и сега разбираме повече детайли за подобренията, които ще ни предложи. Популярният блогър @OnLeaks публикува няколко снимки, които разкриват дизайна и потвърждават ключови спецификации на смартфона. Според данните LG G9 ThinQ ще има 6.7" или 6.9" дисплей с OLED технологията.

 

 

Пълните размери на устройството ще бъдат 169.4х77.6х8.8 милиметра, като сензора за пръстов отпечатък ще бъде вграден в самия екран. LG G9 ThinQ ще има Waterdrop Notch в горната част на дисплея и ще предложи четири камери в задната част, съобщава GizmoChina. Toва ще го преввърне в първият модел на LG, който предлага тази характеристика. Очаква се новият модел да не поддържа жестовите команди на LG G8, както и системата за разпознаване на дланта.

 

 

В долната част ще бъдат позиционирани класическия 3.5-милиметров аудио жак, както и USB Type-C конектор. Смартфонът ще има бутон за достъп до Google Assistant и вероятно ще работи с Android 10. Aко компанията използва Qualcomm Snapdragon 865 процесора това ще гарантира не само бърза скорост на работа, но и поддръжка на 5G технологията. LG планират да представят още един смартфон заедно с G9 ThinQ и това ще бъде LG V60 ThinQ.

 

Oще от Digital: 6 неща, които ще могат бъдещите смартфони с Android