LG  планират да представят официално тазгодишния си флагман в пазара на смартфони на MWC 2019. Събитието ще се проведе между 25 и 28 февруари, а компанията сега потвърди за една от най-интересните функции на LG G8 ThinQ. Оказва се, че устройството ще използва сензор с технологията ToF 3D в предната камера на устройството. Въпросният компонент се разработва съвместно с Infineon Technologies AG и ще промени изцяло представата ни за селфи камерите. 

 

Припомняме ви, че ToF технологията използва инфрачервени лъчи, които се отразяват в околните обекти и така позволяват създаването на 3D модели с почти DLSR качество. По този начин например се гарантира по-сигурна система за отключване на смартфони, но също и по-прецизно размазване на фоновите изображения в портретите, които снимате. Teхнологията е подходяща и за приложения с добавена реалност, което е другото голямо предимство на ToF сензорите, съобщава SlashGear. 

 

 

Според официалните данни LG G8 ThinQ ще е първият сензор с иновативните сензори, като Infineon Technologies AG ще разкрият повече за плановете си в индустрията на мобилния конгрес в края на месеца. LG са разработили и специален софтуер, който ще се възползва максимално от възможностите на Infineon REAL3 сензорите. Интерфейсът на смартфона ще може да се управлява и с жестови команди, като компанията ще представи и аксесоар, който добавя втори екран към LG G8 ThInQ.

 

Още от Digital: LG G8 ThinQ ще има 6.1” дисплей и 3500mAh батерия