Eволюцията на модерните технологии може да внесе много интересна промяна в дисплеите на смартфоните през 2019г. Един от водещите трендове в мобилната индустрия ще бъдат устройствата с гъвкави дисплеи и Infinity-O дизайн. Някои oт производителите, сред които и Samsung вече работят и над технология за преминаване на звука през дисплея. Първите демонстрации се очакват на CES 2019, което започва след броени дни, а според последните данни на pocketnow LG също проявяват голям интерес към тази иновация.

 

Публикация в Twitter на популярния блогър @OnLeaks разкрива, че Sound On Display екрана ще се превърне в една от най-добрите характеристики на LG G8. Дисплеите, които излъчват звук по този начин използват костна проводимост и специфични вибрации в честотния диапазон от 100MHz-8000МНz. Това е метод, при който аудио сигналите се провеждат през самия череп и така достигнат до вътрешното ухо. LG традиционно обръща специално внимание на качеството на звука и мултимедията в своите смартфони. 

 

Така например LG G7 предложи иновативната функция Boombox, която използва резонансна камера във вътрешността на смартфона, за да генерира кристален и плътен звук. Интеграцията на Sound On Display в LG ще подобри допълнително аудио възможностите на LG G8 и дори може да премахне необходимостта от високоговорители в предната част. Samsung ще представят своя версия на технологията на CES 2019 и със сигурност LG няма да се бавят преди да отговорят подобаващо нa своя конкурент.

 

Oще от Digital: LG G8 няма да бъде първият смартфон с 5G на компанията