LG вече разкриха намеренията си да не избързват с премиерата на нов смартфон от висок клас. Компанията представи преди броени седмици LG G7 ThinQ, който можете да откриете на пазара и са насочили вниманието си към неговия наследник. Официалната премиера на LG G8 едва ли ще стане факт в рамките на календарната година и вероятно ще го видим в началото на 2019г. Нова информация, която бе публикувана в интернет разкрива за едно от най-интересните подобрения, което ни очаква в смартфона. 

 

Данните са на Ice Universe, който е добре познат типстър и многократно е разкривал достоверни данни за предстоящи устройства на LG. Той твърди, че новият модел ще разполага с голям LCD дисплей, който поддържа 4K разделителна способност, съобщава Pocket-Lint. Компанията ще се опита да привлече вниманието на потребителите, които искат да гледат мултимедия с впечатляващо качество на картината с LG G8. В момента няма много смартфони на пазара, които са оборудвани с 4K дисплеи.

 

Голямата причина за ситуацията е липсата на достатъчно атрактивно съдържание, което е оптимизирано за толкова висока резолюция. LG ще трябва да се погрижат да предложат решение на този проблем, ако искат LG G8 да се превърне в хит на пазара. Една от идеите, над които се работи е поддръжка за функции с виртуална реалност, които да го превърнат в подходящ избор за гейминг. Устройството вероятно ще се казва LG G8 ThinQ, тъй като ще поддържа софтуер с изкуствен интелект.

 

Oще от Digital: Как да ускорим работата на Android смартфон