LG възнамеряват да изненадат своите фенове с уникалния дизайн на предстоящия си флагман в пазара на смартфони. Дългоочакваното устройство ще бъде представено на MWC 2019, което ще се проведе в края на февруари. В опит да диференцират смартфона от другите конкурентни продукти инженерите на компанията планират да оборудват LG G8 с два дисплея. Въпросните панели ще бъдат свързани един към друг със специален механизъм разположен в средата, съобщавa ТеchRadar.

 

По този начин LG G8 ще предложи сходна визия с ново поколение устройства с гъвкави дисплеи на другите производители. За разлика от предстоящи модели като Samsung Galaxy X компанията смята да използва не един, а два отделни тъчскрийн екрана, които се свързват помежду си. Разделителната им способност все още не е известна, но в интернет се появиха данни, че вероятно става въпрос за 4K дисплеи. При всички положения дизайна на LG G8 ще бъде доста интересен.

 

 

Желанието на LG да използват два отделни екрана, а не един гъвкав панел е свързанo с цената, тъй като този тип дисплеи са много по-евтини за производство. Именно това е причината първите гъвкави смартфони да са налични за суми от порядъка на $1500-$200. Изглежда, че корейския гигант планира да ни предложи сходна визия, но на осезаемо по-достъпна цена с премиерата на LG G8. Само след няколко седмици на мобилния конгрес в Барселона ще научим повече за техническите спецификации на смартфона.

 

Oще от Digital: LG G8 ще поддържа тeхнологията за преминаване на звука през дисплея Sound On Display