LG планират да представят следващия си флагман в пазара на смартфони само ден преди официалния старт на МWC 2019. Корейският производител ще проведе специално събитие на 24 февруари, на което за първи път ще ни покаже LG G8. Припомняме ви, че само четири дни по-рано ще е премиерата на Samsung Galaxy S10. Изглежда, че LG нямат никакво намерение да губят време и ще се конкурират директно със Samsung в премиум сегмента на смартфоните с Android. 

 

Съществува голяма вероятност LG да представят и втора версия на устройството, която има двоен дисплей. Стандартният модел се очаква да предложи 6.1-инчов дисплей с Notch прорез в горната част и 2160p резолюция. LG G8 вероятно ще разполага с тройна задна камера с 3D функционалност и ще се захранва от мощен Qualcomm Snapdragon 855 процесор. Трябва да отбележим, че смартфона почти сигурно няма да поддържа 5G мрежи, предаде AndroidSoul.

 

 

Новият модел ще има 6GB RAM и ще работи под управлението на Аndroid 9.0 Pie. Интересна иновация е поддръжката за технология за преминаване на звука през дисплея. Тази функция се очаква да бъде една от най-отличителните черти на смартфона, спрямо неговите конкуренти на пазара. Можем да сме сигурни, че LG са подготвили още любопитни подобрения, с които да привлекат вниманието на потребителите към новия си премиум смартфон. Скоро ще разберем и каква ще бъде цената на устройството на европейския пазар.

 

Oще от Digital: LG разработват смартфон с 16 задни камери