LG пропуснаха възможността да представят новия си флагман в пазара на смартфони на MWC 2018, за да избегнат директната конкуренция със Samsung Galaxy S9. На този етап не разполагаме с данни кога ще видим за първи път LG G7, но можем да предположим, че компанията ще проведе в следващите месеци специално събитие, на което ще бъде показан смартфона. В интернет сега се появи нова информация на корейското издание ETNews, която разкрива малко повече детайли за плановете на LG.

 

Данните цитират близки до компанията източници и посочват, че официалното представяне на LG ще стане факт през втората половина на април. Продажбите на пазара ще стартират няколко седмици по-късно, което означва, че LG G7 ще е достъпен през май. Цената ще е от порядъка на $850-$950, в зависимост от конкретната версия. Интересното е, че компанията все още не е решила окончателно точно къде да бъде премиерата на устройството и дали събитието да се проведе в Европа или в Южна Корея.

 

Спецификациите на LG G7 включват 6-инчов OLED дисплей със съотношение на екрана от 19.5:9 и двойна задна камера с 16-мегапикселова резолюция. Новият смартфон ще има 6GB RAM и Snapdragon 845 процесор. Вградената памет ще е 64GB или 128GB. Според информацията на ETNews премиерата на G7 през април ще промени плановете на компанията през втората половина на годината. Това означава, че следващия модел от V-серията няма да бъде показан през септември, а ще бъде представен през ноември.

 

Oще от Digital: LG V30+ alpha ще е официалното име на смартфона LG G7