Както вече ви информирахме LG G6 ще бъде представен на 26 февруари на MWC 2017. Дългоочакваният смартфон ще има съвсем различен дизайн и корпус, който е изграден от метал и стълко. Потребителите нямат да могат сменят батерията, защото това ще е първия модел на компанията, който е IP68-сертифициран, което означава, че е издръжлив на прах и вода. Неговите спецификации разкриват, че така LG ще може да работи на дълбочина от метър и половина в продължение на 30 минути.

 

Компанията планира да продава различни версии на смартфона на глобалния пазар. Така например опцията за безжично зареждане ще е достъпна само за модела, който е предназначен за Европа. Потребителите в Корея ще могат да се възползват от услугата за мобилни плащания и Magnetic Secure Transmission (MST) чипа. Teзи две функции няма да са част от международната версия на LG G6. Дисплеят е с 5.7" диагонал и поддържа резолюция от 2880х1440 пиксела със съотношение на екрана от 2:1.

 

Новият премиум дизайн и допълнителните функции са причината LG да се продава на по-висока цена. Според корейските медии устройството ще е достъпно за $40-50 повече, в сравнение с дебютната цена на LG G5. Припомняме ви, че модела можеше да се купи за около $720. Това означава, че LG G6 ще струва в Европа приблизително €710. Официално потвърждение на тази информация ни очаква на 26 февруари на MWC 2017.

 

Вижте защо батерията на LG G6 няма да прегрява дори при високи температури