LG възнамеряват да заложат на интересна стратегия, за да се конкурират по-успешно със Samsung в пазара на смартфони. Корейският производител искат да представят LG G6 по-рано от Galaxy S8 и така да отвлекат вниманието на потребителите към собствения си модел. Oчаква се компанията да стартира продажбите на новия си флагман на местния от 10 март или приблизително две седмици след премиерата му на MWC 2017, съобщава gsmarena.

 

Любопитен детайл е, че приблизително по същото време започва новия учебен сезон в Южна Корея, което също провокира желанието на LG да започнат да продават смартфона от тази дата. По този начин компанията ще се опита да се възползва максимално от факта, че Samsung ще забавят премиерата на Galaxy S8 с няколко седмици. Припомняме  ви, че Samsung се очаква да проведат специално събитие на 18 април, когато ще видим за първи път дългоочаквания им смартфон.

 

Дали тази стратегия на компанията ще е успешна предстои да видим. LG G6 се очаква да има 5.7-инчов дисплей, поддържащ QHD+ резолюция от 2880х1440 пиксела в ъв формат 18:9. Moделът ще има две камери в задната част, скенер за ириса на очите и вероятно ще е оборудван с водоустойчиво покритие. Батерията няма да може да се сменя и остава да разберем дали LG G6 ще следва модулния дизайн на своя предшественик.

 

Вижте 10 смартфона, които потребителите очакват с нетърпение през 2017г.