LG Display представи нов, подобрен дисплей за смартфони, съобщава PhoneArena. Той е с много висока резолюция и нова пропорция 18:9, която ще го направи по-лесен за употреба.

 

Дисплеят е 5.7-инчов с резолюция QHD+ или 1440х2880 пиксела. Това прави гъстота на пикселите 564ppi. Пропорцията 18:9 ще подобри преживяването при сърфиране, гледане на клипове и чат, смятат от LG Display. По-голямата площ ще го направи подходящ и за функцията за използване на две приложения едновременно, която се предлага от Android 7 например.

 

Дисплеят използва и технологията in-TOUCH на LG, която повишава прецизността и чуствителността при допир. Освен това самият дисплей е много тънък. Без защитното стъкло, панелът е с дебелина от по-малко от 1 мм. Освен това рамките му са още по-тънки.

 

Според компанията панелът консумира 30% по-малко енергия от предишното поколение, а същевременно е с по-добрени показатели и при използване на открито. Дисплеят ще се предлага за производителите на смартфони, като първият модел, който може да го използва, може да е LG G6, чийто дебют се очаква на конгреса в Барселона.

 

Още от Digital: Защо LG G6 ще бъде представен по-рано от очакваното