Вижте още: LG G6 - Водоустойчив Смартфон с Уникален Дизайн

 

Това е LG G6, смартфонът чиято премиера се състоя в Барселона, само няколко часа преди да видим за първи път Huawei P10, но едва сега се появява в продажба в България. Дали чакането си е струвало? Вече до някъде успяхте да си отговорите на този въпрос, поне що се отнася до дизайна, използваните в корпус материали и нивата на протекция, защото G6 е водоустойчив.

 

 

Всичко това, плюс различни съпоставки с предшественици и конкурентни флагмани разгледахме в първата част на видео ревюто ни. Директен линк към него сме приложили над тази статия. А за какво ще си говорим днес? Ще разгледаме дисплея който е един от основните голееееми плюсове на новият топ модел на LG.

 

Дисплей

Дисплеят тук е IPS LCD с 5.7” диагонал и резолюция 2880x1440 пиксела. Сигурно ви направи впечатление първата цифра - при другите смартфони с QHD дисплеи, включително и предшествениците LG G5, G4 и G3, тя е 2560 пиксела. При тях обаче съотношението на страните е 16:9, а тук имаме нестандартното 2:1 или на места можете да го срещнете като 18:9.

 

 

Факт, независимо от големия дисплей, заради това съотношение на страните и ергономичният си дизайн, G6 е достатъчно удобен дори за работа с една ръка. Кога пък пишете на телефона бързо текст с две ръце, няма се сблъскате с досадният проблем който имат всички извити Samsung-и - да натискате погрешка с дланта си крайните бутони. Отделно и картината изглежда още по-добре. Гледайки дисплея на G6, ни прави впечатление, че ъглите му не са остри – интересно решение. Цветовете и яркостта на дисплея са просто идеални - 611 cd/m², да правилно чухте и то с почти 90% разпределение по цялата площ на дисплея.

 

 

Това е доста сериозно постижение следствие на което по екрана няма да се наблюдават по-светли и по-тъмни петна, а работата под директно насочена слънчева светлина няма да е абсолютно никакъв проблем. Като база за сравнение, при Samsung Galaxy S8+ яркостта е 560 cd/m², а при Apple iPhone 7 Plus – 550 cd/m². Впечатлени сме и от контраста който е 2810:1, а черното е наистина черно и дори погледнато под ъгъл няма сивкави оттенъци. Ъглите на странично виждане също са добри, което автоматично ви позволява да гледате видео дори заедно с други хора. Дисплеят е сертифициран по стандарти DolbyVision и HDR10. Тоест ще можете с най-голямо удоволствие да се наслаждавате на HDR филми от Amazon Video. Защо точно от там ли? Ами защото за съжаление към момента това е единственият стрийминг сървис който го поддържа. 

 

Hi-Fi Quad DAC

Тук е момента да кажем и няколко думи за външното озвучение на G6. То се състои от един високоговорител и може да се похвали с достатъчна сила и качество, но не е нещо невероятно. Ето и един саунд тест от който можете да добиете представа за какво говорим. Ако искате нещо впечатляващо – ето ви. LG са добавили към G6 отделна 32-битова звукова система Hi-Fi Quad DAC който е изграден на базата на чипа ESS Sabre ES9218.

 

 

Тя дава истинска наслада на меломаните, защото при слушане със слушалки звукът е не само много силен, но и с почти нулеви шумове. Подобно нещо имаше преди време при LG V20 който е много интересен смартфон, за съжалени не реализирал се особено успешно в България. До тук с хубавата новина за звука на G6, лошата е, че тези Hi-Fi екстра ще е налична само във версията на G6 която е предназначена за азиатският пазар.

 

3 микрофона

Но за да не бъдем черногледи, веднага ще преминем към нещо друго което ни харесва във флагмана на LG. По корпуса си той има общо 3 микрофона които записват е 24-битов формат със 192KHz Flac. Интересното е, че не работят и трите едновременно, а активирането им зависи от това как е поставен смартфона. Ако го държите вертикално работи само горният, а при хоризонтално - двата странични. Тоест когато снимате видео, звукът му ще бъде стерео.

 

 

Както и сами се досещате, с това обзорът който Digital.bg посвети на G6 не се изчерпва. Продължавайте да следите страницата ни и в следващите дни ще видите обстоен тест на хардуера и батерията на смартфона, както и специално фотографско ревю в което ще тестваме общо трите камери на G6, като ще съпоставим качеството им с това на всички други актуални флагмани които днес можем да срещнем на пазара в България.