Видео ревю на LG G5 срещу LG G4 - Алуминий или Кожа

Видео ревю на LG G5 - Дисплей, Хардуер, Батерия и Цена

 

Някой знае ли какво е това на екраните ви? Всичките тези парченца са част от пъзела наречен LG G5 – първият, правен до сега в света модулен смартфон. В това трето ревю от поредицата която Digital.bg му посвети, ние ще разгледаме какви да допълнителните модулни аксесоари с които Южнокорейците ни позволяват да надграждаме G5.

 

 

Междувременно в случай, че сте пропуснали да гледате първите две видео ревюта от поредицата ни, директни линкове към тях ще намерите непосредствено над тази статия.

 

 

Това е базовият LG G5 във вида в който го получавате от магазина. Впрочем кутията на телефона е много свежа и яка, на нея пише “Life’s good when you play more”.

 

 

Посланието което LG ни отправят чрез своя трансформър. Как става трансформацията. Натискайки това копче в лявата периферна част, долната платформа под рамката на дисплея се отделя.

 

 

Издърпвайки я, ние вадим и батерията. Тя е отделен елемент и може да се свали от долната част. За целта ще ви се наложи да дърпате малко по-силно вертикално нагоре. Не се притеснявайте, няма да се счупи, просто щифтовете са доста силни.

 

 

Първото преимущество което веднага бихме открили е възможността при нужда бързо да сменим батерията си. Но това не е нещо ново, ще припомним, че за разлика от да речем Apple iPhone 6, 5 или 4, LG G3 и G4 не бяха с вградена в корпуса батерия. Също така по-запалените фенове на технологиите сигурно си спомнят HTC Legend от 2010г., който също имаше Unibody алуминиев корпус както тук. Истинските преимущества на G5 се крият в аксесоарите му, част от кита „LG & Friends”.

 

LG & Friends

Първият модул е предназначен за меломаните, LG Hi-Fi Plus има Hi-Res звучене с 32-bit DAC и върви в комплект с висок клас слушалки Bang & Olufsen.

 

 

LG 360 CAM - както става ясно и от името ѝ, това е 360-градусова камера която е направена в партньорство с Google. В резултат всички направени с нея снимки могат да се ъплоудват безплатно към Stree View.

 

LG 360 VR

LG 360 VR е шлем за виртуална реалност който се свързва със самият G5, a BB8 Rolling Bot е една супер яка джаджа за забавление. Това кълбо представлява робот който можете да управлявате чрез телефона си. Той има вградени камери с които постоянно предава видео на екрана ви. Подобна джаджа но на Disney съвсем скоро ще видите в отделно видео.

 

 

А ако искате да тестваме подробно някой от „LG & Friends” аксесоарите, можете да ни пишете във формата за дискусии тук на сайта ни или в нашата Facebook страница. За в бъдеще се очаква LG да пуснат още други различни аксесоари като например проектор, геймърска конзола, мобилен принтер и т.н. В днешното ревю ще ви покажем подробно LG CAM PLUS CBG-700 който взехме за тест. Той в момента дори върви в комплект със смартфона във Виваком.

 

LG CAM PLUS CBG-700

Както и сами виждате, корпуса на джаджата е дебел над 16мм. Това не е случайно! Т

 

 

ака се получава един своеобразен грип, подобно на този при фотоапаратите. Съгласете се, че така захватът при снимки е много по добър. Да, аксесоарът има за цел да превърне G5 в същински камерафон.

 

 

За такъв на първо място е нужна още по-голяма батерия…имате я. В корпуса е вграден допълнителен акумулатор с 1200mAh заряд, така вече общо про LG G5 имаме 4000mAh.

 

 

Други допълнителни функции които дава CAM PLUS са бутон за бърза активация, отделни спусъци за снимки и стартиране на видео запис. В горният десен ъгъл има механичен скролер, чрез който плавно можете да приближавате обекти по време на видео.