Познавайки добре света на технологиите сме виждали най-различни и интересни смартфони. Някои от тях са били в серийно производство, а други са стигнали само до концептуални идеи.

При вторите понякога има много смели решения, част от които след време под една или друга форма се интегрират в новите модели на компаниите, които са ги представили първоначално под формата на виртуален модел.

 

 

Например много малко хора са чували за концептуалният Drone Phone на LG, който ви показваме във видеото над тази статия.

Идеята за комбинация между Дрон и Смартфон е много удачна и в никакъв случай не е лишена от логика. Не ви ли се е случвало ръцете ви постоянно да изтръпват докато лежите в кревата и гледайки филм или дори по-кратко видео на дисплея на смартфона си.

В Интернет се продават различни стойки, но те в никакъв случай не са толкова практични, колкото Drone Phone.

Идеята на летящият телефон е той да бъде постоянно позициониран пред очите ви, като при движение на главата, да ги детектва и проследява.

Като се замислим обаче, дроновете са шумнички, та ще е малко неприятно смартфонът ви постоянно да жужи пред лицето ви.

 

 

Друго от приложенията на Drone Phone или известен още като Project 505 е да изземе функциите на телескопичен селфи стик. Позиционирате го на нужното място, активирате режима за снимане и той сам ще направи груповата ви снимка от достатъчно далечно разстояние.

Drone Phone може също така да лети и да ви снима по време на спортни активности, като за целта има специална функция за проследяването ви.

Вечер, когато заспите с телефона в ръка, той дори сам може да се активира и да отлети до безжичното си зарядно. Дали отново няма да ви събуди с шумните си перки е съвсем друг въпрос.

И на финала, функция за която LG не са се сетили, но ние бихме им предложили е при случайно изпускане на телефона, той да има сензор, активиращ автоматично дрона.

Така устройството няма да падне на земята и да се счупи. Потребителите със сигурност ще оценят тази екстра, която ще им спести пари, нерви и стрес.  

Дали изцяло или частично тази нестандартна концепция се появи скоро в смартфон на LG, предстои да разберем вероятно скоро, защото от показването на концепта е минало достатъчно време. Като цяло сме оптимисти, защото LG са известни с иновативният си подход към потребителските устройства, за което свидетелстват LG G4, който имаше гръб от естествена кожа, LG G Flex с неговият извит дисплей и самовъзстановяващ се корпус и не на последно място, модулният LG G5.

 

Още от Digital.bg: Топ 5 нови и полезни функции в Apple iOS 14 за iPhone

 

Музика: Bensound.com