BOE Technologies са изпреварили LG Display и вече са най-големият доставчик на дисплеи за телевизори в света през първата половина на 2018г. Последният доклад на специалисти от Sigmaintell показва, че компанията е успяла да продаде за този период 25.8 млн. панела в световен мащаб. Доброто представяне на BOE Technologies се дължи на стартирането на пълен капацитет на своите 8.5G и 10.5G производствени съоръжения. Анализаторите очакват компанията да продължи да отчита високи продажби и до края на 2018г.

 

В същото време LG Display вече заемат втората позиция с реализирани 23.7 млн. продажби през първите шест месеца на 2018г., което представлява спад от 3.4%, спрямо година по-рано. Въпреки това корейския гигант продължава да е глобален лидер в доставките на телевизори с 55, 65 и 75-инчови дисплеи, информира Digitimes. От LG Display се намират в процес на пренасочване на своя производствен капацитет към своите 8.5G LCD фабрики, за да произвеждат OLED дисплеи от ново поколение.

 

 

Третата позиция в този сегмент е за Innolux, които са увеличили продажбите си до 20.7 млн. броя, което представлява ръст от 7.4% на годишна база. Samsung Display заемат четвърто място и са фокусирани предимно върху разработването на 65" или по-големи дисплеи. Средният размер на предпочитаните от потребителите екрани на телевизори е 43.6" през първите три месеца и 43.3" в периода април-юни тази година. Oгромната конкуренция ще продължи да намалява цените и тази тенденция ще продължи с пълна сила и през 2019г.  

 

Oще от Digital: Teлевизорите LG 2018 OLED TV вече поддържат гласовата услуга Amazon Alexa