Все повече компании проявяват интерес към интелигентните домове и се надпреварват да представят по-добри смарт продукти. Концепцията за Интернет на нещата има ключово значение за тази платформа, тъй като всеки един уред е постоянно свързан към глобалната мрежa. LG разкриха повече детайли за новата си архитектура, която се казва AI Chip и както името подсказва използва алгоритми с изкуствен интелект, съобщава TechRadar. 

 

Въпросният процесор е в състояние да обработва разнообразна информация, включително аудио и видео с висока резолюция в офлайн режим. По този начин смарт джаджите в домовете ни ще могат да си комуникират дори и при липса на добра връзка в интернет. LG AI Chip използва невронна мрежа, която имитира начина, по който работи човешкия мозък. По този начин уредите ни ще имат "дигитални очи и уши", позволяващи да се ориентират в пространството.

 

 

Новият процесор с изкуствен интелект ще подобри комуникацията между джаджите и също така ще позволи да ги управляваме с гласови команди. Специални алгоритми ще позволят на LG AI Chip да се учи от навиците на потребителите и да бъде още по-полезен за всеки един член на семейството. Допълнително ще разберем повече детайли за първите продукти, които ще се възползват от предимствата на новата архитектура на компанията.

 

Още от Digital: Как гласовите услуги ще променят интелигентните домове