Lexar се превърнаха в първата компания в света, която представя на пазара SDXC карта памет с капацитет от 1ТВ. Самият модел се казва Lexar Professional 633x SDXC UHS-I и е подходящо решение за професионалистите, които се нуждаят от максимално място за съхранение на мултимедия. Припомняме ви, че преди две години на Photokina 2016 от SanDisk показаха собствен прототип на памет карта с капацитет от един терабайт, но този продукт така и не дебютира на пазара. 

 

 

В същото време Lexar потвърдиха, че желаещите вече могат да поръчат Professional 633x SDXC UHS-I от уеб сайта на компанията и скоро от големите търговски вериги. За да добиете по-добра представа какво всъщност представлява вградена памет от 1TB ще допълним, че това е достатъчно пространство да запазите еквивалента на 650 минути видео, което е заснето в 4K резолюция, съобщава TechRadar. Скоростта за прочит на информация достига до 95MBps, като модела покрива и V30 стандарта за видео запис.

 

 

 

Компанията също така сподели, че преди 15 години са представили първата си карта памет, предлагаща съхранение за данни от 1GB. Tози факт по най-добър начин илюстрира колко бързо се развиват събитията в технологичната индустрия. Новият модел е създаден да отговори на високите нужди на авторите на съдържание, които не искат да правят компромис с качеството на своите видео материали. Първата SDXC карта с 1TB памет в индустрията вече е достъпна на цена от $500. 

 

Oще от Digital: Kaкво е SD Express и как ще направи памет картите по-добри