Съществува голяма вероятност първата асоциация, когато чуете думата дънки да е името на популярния бранд Levi's и това не е изненадващо. Компанията е лидер в производството на този тип дрехи и планира да използва модерни технологии в създаването на бъдещите си модели. Levi's разкриха повече детайли за иновативния проект Project FLX, което е съкращение от "Future-Led Execution". Всъщност под това име се крие нова дигитална технология за производство, която използва лазери, предаде TheVerge.

 

Целта на Project FLX е да премахне вредните химикали от финалния продукт и също така да улесни целия процес в създаването на дънките. В момента са необходими между 18 и 24 стъпки от чертеж или скица до готовия чифт дънки, но въвеждането на техниката ще намали техния брой до едва три стъпки. Досегашните тестове показват, че употребата на лазери оптимизира производството, позволявайки дейност, която обикновено изисква между 10-12 минути да бъде свършена за по-малко от 90 секунди.

 

 

Самите лазери използват инфрачервени лъчи върху горния слой тъкан, за да "отпечатат" предварително зададения им дизайн. Levi's смятат, че е време цялата текстилна индустрия да премине към по-модерни и усъвършенствани методи за производство, тъй като сегашните не са се променяли през последните десетилетия. Ако всичко върви по план компанията очаква всичките им модели да бъдат на 100% екологични да са безвредни за околната среда до 2020г.

 

Вижте какво ще представляват технологичните дрехи на бъдещето