Google Glass е концепция на смарт очила от ново поколение, която ни показва по интересен начин какви са възможностите на съвременните технологии. Устройството все още не се продава масово на пазара, а една от причините е твърде високата им цена. Google работят над нова версия на Glass, която да отстрани този проблем и да ги направи по-достъпни и атрактивни за потребителите. Докато чакаме това да се случи разбираме за нов продукт на компанията VSP Global, предаде Mashable.

 

Името на очилата е Level и те са проектирани за хората, които проявяват интерес към устройства като фитнес гривните Fitbit и Apple Watch. Любопитна подробност е, че VSP Global вече си партнираха с Google в разработването на диоптричните лещи за очилата Glass. Данните разкриват, че Level е устройство, разработено в сътрудничество с учени на University of Southern California. Най-интересната характеристика е, че те изглеждат като обикновени очила, но в рамките им е поставен фитнес тракер. 

 

Допълнително мобилно приложение ще позволи на потребителите да следят тренировките си директно от дисплея на смартфона. Level са създадени с идеята да привлекат вниманието на хората, които биха се чувствали неудобно да използват Google Glass на публични места. Очилата на VSP Global имат елегантен дизайн и предлагат интересно съчетание между класически аксесоар и модерни технологии. Ако всичко върви по план се очаква продажбите на глобалния пазар да стартират през следващата година.

 

Вижте новите очила Google Glass ще работят с AA батерии и ще имат вграден тъчпад в рамките