Тоyota имат много интересна идея как да разнообразят официалната церемония по откриването на Олимпийските игри в Токио през 2020г. Това една от най-важните части от голямото събитие и всеки град-домакин провежда уникална церемония, която изразява по най-добър начин ценностите и културата му. Идеята на Toyota е олимпийския огън да бъде запален от летящ автомобил. Японският производител вече започна да инвестира средства в компанията Cartivator Resource Management, за да превърне този проект в реалност.

 

 

Концепцията на Toyota цели само да впечатли посетителите, но и да утвърди Япония като глобален лидер в сферата на технологиите. Първият прототип на летателния апарат е готов и вече се провеждат публични тестове с него. Самата машина не изглежда като класически автомобил, тъй като представлява дрон, който има място за един пътник, предаде TechRadar. Teпърва ще се експериментира с различни дизайни на летателния апарат. 

 

Инженерите на Cartivator Resource Management вярват, че не е далече бъдещето, когато всеки от нас ще може свободно да лети, независимо къде се намира. Партньорството им с Toyota е много интересно и определено може да стане причина за една от най-атрактивните церемонии за откриване на Олимпийски игри досега. Ще е любопитно да видим как ще изглежда финалната версия на летящата машина.

 

Вижте как първите летящи автомобили в света вече се продават на цена от $399 000