Независимо колко се стараете винаги е възможно да допуснете грешка при писане на компютъра. Ако бързате, лесно може да пропуснете буква, препинателен знак или друг символ. Вероятно ви се е случвало да  въведете дълго изречение и да забележите, че  сте натиснали Caps Lock бутона, което променя целия текст с големи букви. Колкото и да е досадно ще ви се наложи да го изтриете написаното и да го въведете отново. Добре е да знаете, че съществува по удобно решение. 

 

От Mirror.co.uk ни информират, че има специална клавишна комбинация, с която за секунди ще може  да смалите размера на буквите в написаното от вас изречение. За да го направите е нужно да маркирате с тъчпада или мишката самият текст. Следващата стъпка е да натиснете последователно "Shift + F3" бутоните на клавиатурата. Така за секунди ще се справите със ситуацията и няма да се налага да въвеждате отново целия текст. Ако повторите командата ще уголемите буквите.

 

 

 

Със сигурност това е лесен трик, който ще спести ценно време и допълнителни кликвания, особено на хората, които им се налага да въвеждат постоянно по-дълги текстове. Комбинацията между "Shift + F3" може да се използва в Windows, Microsoft Outlook и Word. В случай, че сте собственик на устройство с macOS можете да постигнете същият ефект, като маркирате съответния текст и изберете последователно "Home" таба и "Change Case".

 

Още от Digital: Кога най-често допускаме граматически грешки при писане