Писането на виртуална клавиатура от смартфоните може да е дейност, която ежедневно се извършва от десетки милиони потребители, но въпреки това има своите ограничения. Най-същественият недостатък са малките размери на самите бутони, в сравнение с класическа клавиатура. Много често може да се случи да добавяте още един символ към текста или да допуснете друга грешка. 

Именно заради това има доста хора, които предпочитат да създадат по-кратки съобщения и публикации от смартфоните. Не бива да забравяме, че в повечето случаи, когато пишем от мобилните устройства го правим, когато сме в движение. Този фактор допълнително затруднява целия процес. 

Опитвали ли сте да копирате и поставяте дълъг текст от смартфоните? Доста потребители намират тази практика за доста неудобна и предпочитат да го правят от другите си устройства. Все пак от Apple и Google полагат много усилия да улеснят максимално работата на своите потребители. 

Собствениците на iPhone могат да се възползват от много полезен трик, с който да копират и поставят текст от своите устройства.

 

 

В случая става въпрос за функционалност, която е предварително инсталирана в iPhone и няма да се налага да изтегляте външно приложение. Вероятно ви се е случвало да въведете текст, който след това случайно изтривате. 

Следващият път, когато ви се случи подобно нещо можете просто да използвате три пръста и да ги плъзнете в лявата част на екрана. Така ще можете да възстановите изтрития текст, съобщава Mirror.co.uk.

Успоредно с това е възможно отново да използвате три пръста, но без да ги плъзгате, а просто да докоснете с тях дисплея. По този начин ще копирате съответния текст. Повторете същото движение отново към външната част на екрана, за да поставите маркираната от вас селекция.

Някои потребители също така откриха още един трик, с който да създадете таймер директно от Home Screen. Това е възможно с отварянето на Control Panel -падащото меню в горната част. За да го направите натиснете и задръжте своя пръст върху иконата с часовника на последния ред. 

 

Oще от Digital: Kак да решим най-често срещаните проблеми с всички модели iPhone