Случвало ли ви се е да забележите забавяне в работата на смартфона? Проблемите, които могат да се отразят на скоростта на хардуера са разнообразни. Въпреки това има доста неща, с които е възможно да се справите и да подобрите производителността на устройство с Android. Така например можете да инсталирате мобилните приложения, които заемат място и не използвате често, предаде AndroidHeadlines.

 

Разполагате с опцията да посещавате уеб сайтовете на дадена услуга, вместо постоянно да проверявате мобилното приложение. Друг полезен съвет е да изтриете кеш паметта на софтуера, който сте инсталирали на смартфоните. По този начин ще освободите допълнително пространство и ще ускорите работата на устройството. Много разработчици също така предлагат олекотени "Lite "версии на своите заглавия.

 

 

Това са заглавия с много по-малък размер, които работят достатъчно бързо дори на по-слаб хардуер и предлагат базови функционалности. Проблемите със забавянето на устройствата могат да се оправят с актуализиране на софтуера. В краен случай разполагате с опцията да върнете смартфона към фабричните настройки за да подобрите осезаемо производителността, но се погрижете да направите резервно копие на личните си данни.

 

Още от Digital: Как да направим Android смартфона си по-полезен