Всеки от нас е изпадал в ситуацията, когато си купува дадена дреха, която не е в точния размер и след това се налага да бъде върната, за да получи парите си обратно. Това е лесно, когато става въпрос за физическа стока като телевизор или смартфон. Замисляли ли сте се как да го направите, ако без да искате платите за дадено мобилно приложение, което по погрешка инсталирате на устройството си?  

 

Aко ви се е случвало да го направите и след това сте го деинсталирали, защото не ви върши работа е добре да знаете, че има какво да направите и да се справите с този проблем. За целта трябва да следвате няколко лесни стъпки, които ще ви позволят да върнете обратно парите си, които сте инвестирали за приложение в Google Play. 

 

Ето и как най-лесно можете да го направите, според DigitalTrends. Много е важно да знаете, че това може да стане само, когато играта или мобилното приложение е дръпнато преди не повече от два часа. В противен случай не бихте могли да се възползвате от този метод. 

 

1. Oтворете Google Play от смартфона. 

2. Изберете иконата с трите хоризонтални черти в горния ляв ъгъл на менюто.

3. Кликнете последователно върху Account > Order History.

4. В менюто, което виждате изберете приложението или играта, за която искате да получите парите си обратно.

5. С бутона Yes можете да потвърдите избора си и да премахнете съответното заглавие от смартфона.

6. Вече ще виждате надписа Canceled до неговото име в Order History менюто.

7. Очаквайте имейл, в който ще намерите повече информация как да получите парите си.

 

Всичко това може да стане от уеб браузъра, след като се логнете в своя Google акаунт. Aко изпуснете 2-часовия срок ще се наложи да си комуникирате лично с разработчика на съответното мобилно приложение, за да си върнете парите обратно. 

 

Вижте девет начина за достъп до Google Play, ако приложението не работи