Водещите производители предлагат разнообразие от смартфони със 128GB, 256GB, 512GB и дори 1 терабайт вградена памет. Така няма да ви се налага да се притеснявате колко снимки, игри или клипове пазите на своето устройство. Ситуацията е по-различна с моделите, които предлагат само 32GB или 64GB памет.

 

Може да не сте се замисляли, но има как да увеличите вграденият капацитет за съхранение на данни без дори да се налага да изтривате съдържание. Вместо това можете просто да премахнете кеш паметта на всяко приложение от смартфона. За да го направите трябва да следвате следните стъпки, според PhoneArena:

 

1. Отворете "Settings" и кликнете върху "Storage".

2. Изберете категорията, която желаете (Photos & Videos, Music & Audio и др.)

3. След това ще видите списък с всички инсталирани приложения.

4. Кликнете върху името на дадено заглавие и ще видите колко памет заемат кеш файловете.

5. Натиснете бутона "Clear Cache" и ще изтриете тези данни от вградената памет.

 

 

След като направите ще изтриете кеш файловете и ще освободите допълнително памет на смартфона. Ако повторите стъпките с всички мобилни приложения, които сте инсталирали ще увеличите още повече тази стойност. Някои заглавия пазят снимки и мултимедия, което е причината да заемат толкова място. Внимавайте да не кликнете случайно върху другата опция "Clear Storage", с която ще изтриете всички данни съхранявани за вашия профил.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за управлението на файлове в Android