Пробвали ли сте някога да слушате музика или да гледате видео от смартфона си в стая, която е твърде голяма? Физичните закони повеляват, че звукът в големите помещения не е толкова силен и ясен. Е, според MakeUseOf, все пак има трик, с помощта на който да усилим звука на телефона си ако се намираме в голяма стая.

 

Единственото, което ви трябва е – да, не се шегуваме – празна, суха и чиста хартиена чаша (за кафе или чай), в която да сложите смартфона си. Това е всичко! Ако нямате достатъчно голяма хартиена чаша, която да побере телефона ви, можете да пробвате и с други неща, например с голяма порцеланова чаша за кафе, с купа, със стъклена чаша и с какво ли още не. Трябва ви просто някакъв съд, който да насочи звука по-добре и да му попречи да се разсее в различни посоки.

 

Още от Digital: Как мобилните приложения тайно изтощават батерията на джаджите ни

 

Разбира се, както може би сте предположили, размерът и материалът, от който е изработен съдът, ще окажат различно влияние върху звука. Освен това, имайте предвид, че най-добър резултат ще постигнете ако насочите говорителя на смартфона към основата на съда.