Случвало ли ви се е да търсите продължително снимка в iPhone, но да не успявате да я откриете? Причината може да е, че имате твърде много изображения или пък не сте сигурни с какво име сте я запазили. Независимо от това ситуaцията определено е доста досадна. Все пак има лесен начин как да се справите и бързо да намерите снимката, която желаете на устройството ви. Toва е възможно благодарение на полезен трик в търсачката на iPhone.

 

 

Вероятно не знаете, но е възможно да откривате съдържание включително и снимки с въвеждане на ключови думи като "Party", "Mountain", "Dogs", "Lake", "Cheese" и др. Тази функция е част от Photos приложението и е оптимизирана да открива събития като концерти или спортни прояви. Алгоритмите на Apple могат да анализират локацията и часа, когато е направена дадена снимка, за да открият търсеното от вас съдържание, съобщава Mirror.co.uk.

 

 

След като стартирате приложението изберете опцията "Search" горния десен ъгъл. Въведете ключовата дума, която искате. Имайте предвид, че може да търсите като използвате име на локация или даден човек, за да видите съответните снимки. Целият процес се случва в смартфоните не се споделят данни със сървърите на Apple, докато го правите. Търсачката също така ще ви препоръчва хора, места, категории и групи, които да разгледате.

 

Oще от Digital: Как да отмените абонаменти за приложения на вашия iPhone