Мicrosoft не са въвеждали драстични промени в дизайна на Taskbar от премиерата на Windows 10. Компанията се придържа към почти незабележими оптимизации на интерфейса в тази класическа функция на операционната система. От началото на пандемията Microsoft опитват да предоставят повече полезна информация на началния екран на потребителите.

Членовете на Windows Insider програмата от седмици имат достъп до функция за показване на новини и прогноза за времето в лентата със задачи. Tова е най-голямата промяна в Taskbar oт години насам. Добрата новина е, че изискването за Windows Insider вече не е необходимо и всеки собственик на устройство с Windows 10 ще може да тества обновената лента.

Интеграцията на два нови уиджета за новини и прогноза за времето ще показват тaзи информация директно от началния екран. Кликването върху тях предоставят допълнителни данни, включително News, Stocks, Weather категории, съобщава The Verge.

Мicrosoft потвърдиха, че използват съдържанието от своето новинарско приложение, за да актуализират новото съдържание в Taskbar.

 

 

Изкуственият интелект на Microsoft ще опитва да разбира по-добре интересите на всеки потребител, за да генерира фийд селектиран от над 45 хил. публикации. Ако не искате да използвате функцията може лесно да блокирате уиджета от менюто или да оставите единствено прогнозата за времето в лентата със задачи.

Така ще виждате малка икона придружена от анимация свързана с актуалното време и данни за актуалната температура. Няма да е необходимо дори да взаимодействате с Weather уиджета, за да следите времето. Персонализираният фийд с новини е базиран на различни категории като Stock Tickers, Sports Rankings, News Headlines и др.

Актуализацията ще е достъпна "в следващите седмици" до съвместимите устройства.

 

 

Още от Digital: Как работят уеб уиджетите на браузъра Microsoft Edge за компютрите с Windows 10