Водещите производители се подготвят усилено за старта на мобилния конгрес в Барселона. Събитието ще ни направи съпричастни с най-новите технологични иновации и ще се проведе между 25 и 28 февруари. Сега разбираме, че Lenovo също планират да имат активно участие на MWC 2019, където планират да представят нов смартфон с Android. Информацията е на вицепрезидента Чанг Ченг, който разкрива, че на мобилния конгрес ще видим Lenovo Z6 Pro. 

 

Той публикува и постер в социалната мрежа Weiba, който потвърждава плановете на компанията на MWC 2019, съобщава GizmoChina. Техническите спецификации на Lenovo Z6 Pro не са известни, но можем да очакваме безрамков дизайн, както и сензор за пръстов отпечатък, който е вграден в самия екран. Съществува голяма вероятност новия смартфон да запази слайдер дизайна на своя предшественик, но освен това ще се захранва от по-мощен процесор с повече RAM памет. 

 

 

Един от големите въпроси свързан с премиерата на Lenovo Z6 Pro е дали ще работи със 7-нанометровия Qualcomm Snapdragon 855 процесор. Със сигурност оперативната памет ще е поне 6GB, но вероятно ще са налични и версии с 8GB. Смартфонът ще работи под управлението на Android Pie и ще е интересно да научим какви възможности ще ни предложат вградените му камери. Събитието започва след броени дни и скоро ще научим какви са подобренията в Lenovo Z6 Pro.

 

Още от Digital: Какви ще са тенденциите при смартфоните през 2019г.