Вижте още: Lenovo Yoga Smart Tab YT-X705F - Елегантен хибриден таблет с JBL озвучение

 

Това е таблета Lenovo Yoga Smart Tab, който определено се отличава от общата маса таблети с красивият си премиум дизайн. Благодарение на специалната си изскачаща стойка, новият модел All in one Tablet + smart home hub има 4 възможности за употреба. Функционалността, дизайна, използваните материали, периферната свързаност и супер качественото JBL озвучение на устройството, разгледахме в първата част на това видео ревю. Директен линк към нея ще намерите над тази статия. А сега е време да продължим с останалите интересни неща в модела.

Един от основните компоненти в почти всяко Smart устройство е дисплеят. При Yoga Smart Tab той е IPS с 10.1“ диагонал. Достатъчно голям размер, на който спокойно да можете да гледате филм заедно с още поне 1-2 души. В същото време размерът не е прекалено огромен, че да прави джаджата неудобна за пренасяне и тя може да бъде ваш спътник по време на кратки и далечни пътувания. Размерите на таблета са 242мм на 166мм. Резолюцията на дисплея е FHD+ 1920x1200 пиксела, което подсказва, че съотношението на страните е нестандартно - 16:10.

Плътността на пикселите за 1“ е 224ppi, а размерът на всеки от тях 0.11мм. В резултат изображенията които виждаме са много детайлни, а след продължителна работа с дисплея, не изпитваме повишена умора в очите си. Яркостта на дисплея е достатъчно висока, че да работим с него под директна светлина. Ъглите на странично виждане са широки, но след един определен момент се забелязва изменение в цветовете. Сензорите на тъчскрийна работят безпроблемно.

При хардуера на Yoga Smart Tab ни очаква нещо изненадващо, Lenovo са заложили на малко посредствен централен процесор Qualcomm Snapdragon 439 е характерен за нисък към среден клас смартфони  като редица модели на Vivo, Nokia 4.2, Xiaomi Redimi 7A и 8. Той е 8-ядрен 64-bit, изработен по 12 nm FinFET производстен процес. ARM Cortex A53 ядрата са разделени в 2 групи по 4 с 1.45GHz и 2GHz тактова честота.

 

Партнират GPU Qualcomm Adreno 505 и 4GB DDR3 RAM памет. Определено не очаквайте чудеса от тази конфигурация. Тя е чудесна за стандартни цели като браузване, социални мрежи, гледане на видео и игра на по-леки игри. Но веднага щом инсталирате нещо с по-сериозни изисквания, ще забележите забиване като това. Не е нещо фрапиращо, но все пак го има. Нашият съвет е, ако играете тежки игри, задължително да правите настройките на графиката им на средно или минимално ниво.

 

Операционната система под която работи Yoga Smart Tab е Android 9.0 Pie. Менюто е стандартно за този OS, но впечатление ни прави вграденият Google Assistant, който разкрива редица полезни функции като гласово извикване на любима песен от Sporify, YouTube Music или друго приложение. Имате добре подреден календар със задачи и напомняния. Имате още функция „Не ме безпокойте по време на игра“ който изключва известията. Това пък е семейната функция, чрез която можете да добавите детски профил в който детето ви няма да има достъп до определени функции и приложения.

Lenovo Yoga Smart Tab има две камери – основна 8MP върху гърба и предна селфи с 5MP. Първата е с автоматичен, а втората с фиксиран фокус. Като недостатък ще отчетем, че таблетът няма светкавица. Ето и няколко снимки от които ще добиете ясна представа за качеството с което снимат камерите.

На Yoga Smart Tab можете да запаметите доволно количество снимки и видео, защото вградената му памет е 64GB. Обемът може да се увеличи с още толкова посредством четеца на microSD карти памет, който се намира под този капак.

Батерията която захранва всичко изброено до тук е с цели 7000mAh заряд. Той е достатъчен за около 2 дни комбинирана работа. Малко по-детайлна разбивка показва, че с едно зареждане, можете да гледате непрестанно до 10часа Full HD видео. Таблетът идва в комплект с 5V/2A зарядно.