Със сигурност Lenovo са производителят на преносими компютри, който може да впечатли потребителите с най-голямо разнообразие от интересни устройства с най-различни специфични отличителни черти.

Нагледно доказателство за това твърдение беше показаният неотдавна в Digital.bg Lenovo ThinkPad X1 Fold, който се явява първият в света лаптоп със сгъваем дисплей. Определено интересно устройство, което си заслужава да видите.

 

 

Ако сте пропуснали да го направите – над тази снимка сме приложили директен линк към видео ревюто му. Днес също сме подготвили да ви запознаем с един много интересен предсатвител на ефектните преносими компютри в семейството на Lenovo. Уважаеми дами и господа - Lenovo Yoga Slim 9.

Още наименованието на лаптопа подсказва две неща. Първото от тях е, че ще разглеждаме ефектно устройство от семейството Yoga, в което сме свикнали да виждаме резултатите от нестандартното мислене на Lenovo, а второто „Slim“, означава, че тази Yoga ще бъде доста компактна. Като тук ще поясним, че 9 в края на наименованието не означава, че дисплеят на лаптопа е с 9“ диагонал. Всъщност цялото наименование на устройството, което тестваме тук е Lenovo Yoga Slim 9 14ITL5, където 14 е именно маркерът, който ни дава сведение за големината на дисплея.

 

Ако имате нужда от повече зрителна площ, има и модел Yoga Slim 9 15, при който диагоналът на дисплея пък е 15.6“. Ще направим и още едно пояснение, което ще ви бъде от полза. В търговската мрежа можете да попаднете и на името Lenovo Yoga Slim 9i. Трябва да знаете, че това е абсолютно същото устройство, просто Intel имат изискване лаптопите снабдени с техни централни процесори, да упоменават това в името си. Тоест “i” означава Intel.

Е, след като вече знаем всичко за името и разновидностите на модела на Lenovo, време е да разгледаме и самият него. Винаги сме харесвали технологичните продукти в които присъства кожа. Този материал придава едно много характерно премиум усещане. А когато към кожата добавим и алуминий, вече можем да говорим за съвършенство. При своята Yoga Slim 9, Lenovo са използвали и двата материала. По-голямата част от корпуса на устройството е направена от матиран алуминий с черен цвят, а горният капак е облицован с кожа с релефна текстура.

 

 

Ако я погледнете от близко, ще разберете, че качеството на материала е много високо. Нито по алуминия, а още по-малко по кожата, следи от пръстови отпечатъци не личат. Материалите предполагат устойчивост на преждевременна амортизация. Качеството на изработката на Yoga Slim 9 е на ниво. Освен четният Shadow Black вариант който тестваме ние, Yoga Slim 9 има и сребрист Mica, при който целият корпус е направен от алуминий и кожа не е използвана. Без значение кой от двата ще изберете, отделните елементи на корпуса прилягат идеално един към друг, като по този начин при тестовете ни с директен натиск и опити за кривене, повърхността не поддава.

Не се чуват и неприятни паразитни припувкания и скърцания. Здравината обаче не е постигната за сметка на огромни размери и високо тегло. Ще припомним, че все пак това Slim модел. Профилът тук е дебел едва13.9мм, а теглото на устройството е 1.2кг.

Dolby Athmos озвучението се състои от общо 2 субуфера и 2 високочестотни говорителя. Тук ще отбележи, че предвид размерите на Yoga Slim 9, звукът от високоговорителите е доста силен и в същото време чист. Няма да ви преразказваме как звучи той, много по-удачно е да ви пуснем един саунд тест, от който сами да добиете реална представа за качеството на звука.

Когато отваряме капака от затворено положение, в горната му част има много удобно вдлъбнато място, което ни помага при първата фаза на отварянето.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на хубридният лаптоп Lenovo Yoga Slim 9. В нея ще подходим малко по-технически и ще споделим с вас впечатления и резултати от няколкодневни тестове на дисплея, хардуера, периферията и батерията устройството.