Вижте още видео ревюто на Lenovo Yoga ANC Headphones - Премиум слушалки с достъпна цена

 

В това видео ревю ще разгледаме един много ефектен, компактен лаптоп от Yoga серията на Lenovo. Модел, който е създаден за модерните хора с динамичен начин на живот, които постоянно пътуват и имат нужда от достатъчно надеждна компактна машина с красив дизайн, висококачествен дисплей, мощен хардуер и батерия с достатъчно голям капацитет. Уважаеми дами и господа - Lenovo Yoga Slim 7 Pro.

Ще започнем с това, че самото наименование на продукта, подсказва какво всъщност представлява Lenovo Yoga Slim 7 Pro. Щом е “Yoga” - автоматично знаем, че лаптопа е мултифункционален и дисплеят му се отваря минимум до хоризонтално положение. “Slim” подсказва, че в кутията се крие много тънък лаптоп. А “Pro” е маркерът, който ни казва, че тук ще ви покажем лаптоп с достатъчно добър хардуер.

Да започваме и да извадим Lenovo Yoga Slim 7 Pro. Още щом това се случва, веднага забелязваме, че лаптопа е изключително елегантен и изглежда премиално.Имаме изчистена визия която би допаднала на всеки тип и пол потребители.

 

Няма нищо натрапващо се в дизайна, а в същото време той е разпознаваем и модерен. Ефектен момент в дизайна е отсичането на късите периферни части, което много добре кореспондира със заоблянето на ъглите и задната част.

Корпусът на лаптопа е направен от алуминий със сребристо сив цвят. Повърхността е с обработка, която е намалила цапането с пръстови отпечатъци до минимум. Алуминият има много преимущества, като основните са ниско тегло, здравина и добро топлоотдаване.

Характеристики много важни за ултра компактен преносим компютър като този. Малко по-късно в ревюто ни ще разберете, че освен супер компактен, този лаптоп е и с много мощен хардуер, а мощният хардуер има нужда от добро охлаждане.

Сглобката на отделните елементи е достатъчно качествена и те прилягат плътно един към друг, което не позволява появата на припуквания при опитите ни с директен натиск и усукване на корпуса. При втория тест, той поддава леко, но не се деформира.

 

 

Размерите на Yoga Slim 7 Pro са доста компактни. Тялото му е с размери 312мм на 221мм, като дебелината на корпуса в най-издадената му част е само 17мм. Правим пояснение, защото основната част на тялото стои под лек ъгъл и тук например дебелината е по-малка.

Клиновидната форма на тялото спомага за две неща - удобството при писане на текст на клавиатурата и охлаждането, защото остава достатъчно пространство под конструкцията. За намаленото тяло на лаптопа спомага тънката рамка около дисплея, както и много тънкият горен капак.

Типично за Yoga, капакът може да се отвори до почти 180 градуса, което определяме като плюс. Отварящият механизъм изглежда еднокомпонентен, но реално се състои от две метални панти, които са изнесени в краищата на тази повърхност. Те позволяват на капака да се движи плавно и стегнато, но в същото време е добре балансиран и може да се отвори дори с един пръст.

За това спомага и леката издатина, която има в горната част на рамката над дисплея. Работейки с лаптопа в скута си, не забелязваме неприятно разклащане на капака, което е характерно за по-нискокачествените панти. Особено ще оцените това в моментите, в които работите с лаптопа по време на път. Yoga Slim 7 Pro е много подходящ за пътувания, защото освен че не заема много място и тежи съвсем малко - 1320гр.

 

 

Предвид компактните размери на тялото на лаптопа, периферната му свързаност е по-ограничена, но и достатъчно функционална. В лявата ѝ страна има два USB Type-C 3.2 Gen 2 порта, като единият е с DisplayPort функционалност, а другия е мултифункционален и може освен за пренос на данни, да се използва и за зареждане.

В дясно са комбиниран 3.5мм аудо жак, пълноразмерно USB 3.2 Type-A Gen 1 и бутон за активиране. За безжичната връзка се грижат Wi-Fi 6 и Bluetoothз 5.1. WEB камерата е вградена в рамката над дисплея и заема съвсем малко пространство, което не бие на очи. Вграденото озвучение е дело на Harman Kardon и се състои от два високоговорителя с по 2W мощност всеки.

 

 

До тук с видимото за очите в дизайна на Lenovo Yoga Slim 7 Pro. Във втората част на видео ревюто, което Digital.bg у посвети, ще подходим по-технически и ще споделим с вас преките си впечатления от хардуера на машината.

Те са изгладени на база обстойни няколкодневни тестове, в които имахме възможността ясно да дефинираме, какво ни харесва и какво не в устройството.